DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20654821,08%
Grevi yasaklanan El-Sen’den Meclis önünde eylem

Grevi yasaklanan El-Sen’den Meclis önünde eylem

ABONE OL
3 Nisan 2023 15:00
Grevi yasaklanan El-Sen’den Meclis önünde eylem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), ilgili komitede onaylanarak Meclis Genel Kurulu’na sevk edilen Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı Meclis önünde eylem yaptı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ise eyleme destek vermek amacıyla, bugün Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarısı'nın görüşüleceği Meclis’te tam gün grev gitti.

Sendikal Platform'dan bazı sendika yetkililerinin de katılarak destek verdiği eylemde; “Hükümet istifa”, “Direne direne kazanacağız”, “Birlik, mücadele, dayanışma” sloganları atıldı.

Eylemde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın UBP Genel Başkanı iken ve UBP muhalefetteyken katıldığı bir televizyon programında, dönemin CTP’li Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’i görev süresinden uzun bir süre için sözleşme yaptığı gerekçesiyle eleştirdiğinin duyulduğu ses kaydı da dinletildi.

Eylemde, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Aslan Bıçaklı, El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, KTAMS Başkanı Güven Bengihan ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş birer de konuşma yaptı.

CESURER'DEN İHANET SUÇLAMASI

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer  konuşmasında grev yasağını eleştirerek, çalışanların “psikolojisinin bozulduğunu”, motivasyonunu kaybettiğini söyledi.

Aksa’ya ödenen yıllık kira bedelinin 28 milyon dolar olduğunu ve bu rakamın 30 milyon dolara çıkacağını belirten Cesurer, “Ortada büyük bir kar var ve bu kar birileri tarafından paylaşılıyor” diyerek, yöneticileri “ihanet etmekle” suçladı.

Eylemlerin artarak devam edeceği uyarısında bulunan Cesurer, “Toplumun iki kat elektrik faturası ödemesine, kurumların işlevsiz hale getirilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

El-Sen, geri çekilmesini istediği Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplantısında onaylanması üzerine 31 Mart Cuma günü tüm bölgelerde süresiz grev başlatmıştı.

Bakanlar Kurulu, aynı gün, 60 gün süreyle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'ndaki (Kıb-Tek) grevi yasaklamıştı.

Grevi yasaklanan El-Sen, bugün saat 10.00'da Cumhuriyet Meclisi önünde eylem kararı almıştı.

Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile "su ve elektrik temini ile ilgili büyük projeler için toplam süresi 20 (yirmi) yıla kadar doğrudan alım" öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam