DOLAR 32,5805 0.09%
EURO 34,9633 0.33%
GBP 40,6794 0.22%
ALTIN 2.426,060,13
BITCOIN 2093025-3,29%

Gözümüz Üstünüzde Olacak

ABONE OL
15 Temmuz 2015 12:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Abbas ELMAS 

Vatana Millete hayırlı olsun diyebileceğimiz KKTC tarihinde bir ilke imza  atan ve koalisyon kuran Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler ile Ulusal Birlik Partisi hükümet kabinesi dün itibariyle birkaç detay dışında kesinlik kazandı ve bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın onayına sunulacak.

Bütün tabuları yıkarak bir araya gelen iki zıt kutuplardaki CTP ile UBP’den beklentiler büyük ve toplumun her kesiminden ilk kez aynı çatı altına toplanan koalisyondan radikal kararlar alınması bekleniyor. Hükümet programına bulunan maddelerin hayata geçirilmesi bir nebze olsun siyasete olan güvensizliğin ortadan kaldıracak gibi görünse de, benim “İlk ve son Tango’ olarak nitelendirdiğim CTP-UBP birleşimi çok büyük bir risk almış durumda.

Bugünden sonra siyasete olan güven ya inandırıcı bir boyuta ulaşacak, yada siyasete olan güven tamamen yerle bir olacak ve bir sonraki seçimlerde UBP’de CTP’de eski Başbakan İrsen Küçük gibi sandıktan bir daha iktidar olarak çıkamayacak. Bugünden sonra Hükümet icraatlarını toplumun her kesimi gibi biz de önyargısız olarak izleyeceğiz.

Daha hükümet kurulmadan, kabine belli olamadan bazı milletvekillerinin “O olmazsa onaylamam. Şafak nöbetine gelmezlerse onay vermem. Ben bu hükümetten memnun değilim” gibi söylemler içine girdiklerini göz ardı etmek de mümkün değil açıkçası. Faiz Sucuoğlu’nun açıklamalarına baktığımızda hükümet programında bulunan sendikalaşma ve polisin sivile bağlanma konularında daha şimdiden fiyaskoların ortaya çıkacağını söyleyebilirim.

Sucuoğlu, sendikalaşma konusunda “Tüm çevreler ortak bir masaya oturarak sendikalaşma için ne yapılabileceğini tartışıp yeni düzenlemelerin kararı alınacak” sözlerini sarf etmesi düşündürücü gerçekten. Bu noktada bir öngörü yapmak gerekirse, sendikalaşma süreci de Asgari Ücret Komisyonu gibi bir komisyon oluşturulup tartışılmaya başlanırsa gerçekten özel sektör çalışanları için değil işverenlerin yararına olacak bir sendikalaşma süreci yaşanacak gibi görünüyor.

Polisin sivile bağlanması konusunda ise “Polis örgütü siyasetin malzemesi haline getirilmemesi için ciddi bir çalışma gerektiriyor” diyen Faiz Sucuoğlu, aslında polisin sivile bağlanması konusunun da reform hükümeti tarafından fiyaskoyla sonuçlanacak bir çalışma olarak şimdiden hayata geçirilemeyecek bir madde olacağının sinyallerini verdi aslında.

Bu noktada daha fazla öngörü yapmadan yeni CTP-UBP hükümetinin ülkemize hayırlısı olmasını diliyorum. İnşallah özellikle beni öngörülerimde yanıltırlar ve buradan onlara taktirler yağdırırım.

Yeni hükümetin bilmesi gereken, tarafsız, beklentileri olmayan ve çıkarları için değil halk için haber ve yorum üreten Yeni Bakış Gazetesi her zaman enselerinde olacak. Gazetemiz hükümetin her icraatını yakından izleyecek, her yasanın içeriğini titizlikle irdeleyecek ve toplumun çıkarına olmayan her unsuru afişe edip toplumun bilinçlendirilmesi için çalışacak.

Bizim tavsiyemiz tarihte ilk kez bir araya gelen CTP-UBP hükümetinin gerçekten bu ülkede devrim yapılacak, her alanda reformu sağlayacak çalışmalar içinde olmasıdır. Aksi taktirde gerçekten de bu ülkede sizin değiştiremedikleriniz günü gelince halk tarafından değiştirilecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam