DOLAR 32,3480 0.29%
EURO 35,1001 -0.12%
GBP 41,0712 0.04%
ALTIN 2.307,641,34
BITCOIN 22886123,32%
Gönyeli’de sağlık merkezi oluşturulacak

Gönyeli’de sağlık merkezi oluşturulacak

ABONE OL
9 Mart 2023 15:35
Gönyeli’de sağlık merkezi oluşturulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra imza töreninde yaptığı konuşmada, “Verdiğimiz sözü tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Verilen söz senettir” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre protokole, Sağlık Bakanı Altuğra ile Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu imza koydu.

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Amcaoğlu konuşmasında, protokolün, sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmek amacıyla imzalandığını belirtti.

Belediyeler reformu sonrasında Gönyeli-Alayköy belediyelerinin birleştirilmesiyle belediyenin sınırlarının genişlediğine ve büyük bir bölgeye hizmet verdiğine dikkati çeken Amcaoğlu, önceki dönemde özellikle 65 yaş üstü bireyler ile ilgili bir takım hizmetler verildiğini ancak bu hizmetlerin genişletilmesi için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Gönyeli’de 65 yaş üstü bireylere sağlık hizmeti vermek adına Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi’nde bir doktor odası ve ayrı bir muayene odası olduğunu ifade eden Amcaoğlu, bunun aktif hale getirilmesi için bakanlığa taleplerini ilettiklerini belirtti.

Pandemi öncesinde Alayköy bölgesindeki Sağlık Ocağı’nda 15 günde bir doktor ve hemşire bulunduğunu dile getiren Amcaoğlu, bu sağlık ocağının aktif hale getirilmesinin, Alayköy’de seçim öncesinde yaptıkları gezilerde halkın en büyük talebi olduğunu söyledi. Amcaoğlu, her iki talebi de içerecek şekilde bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

"DAHA İYİ ŞARTLARDA HİZMET VERİLECEK"

Sağlık hizmetlerinin bir an önce başlaması için Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi’nde geçici bir süreliğine yer ayarlandığını belirten Amcaoğlu, Sağlıklı Yaşam Merkezi Projesi tamamlandığı zaman daha donanımlı ve daha iyi şartlarda sağlık hizmetlerinin verileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da, seçim çalışmaları sırasında Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’nun, bölge halkına çok daha konforlu sağlık hizmeti sunulması yönünde kamuoyuna verdiği bir söz olduğunu hatırlatarak, bakanlık olarak kendilerinin de Amcaoğlu’na bunun gerçekleşmesi yönünde söz verdiklerini söyledi. Altuğra, “Verdiğimiz sözü tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Verilen söz senettir” dedi.

Hukukçularla, hekimlerle ve ilgili tüm taraflarla yapılan toplantılar sonrasında sağlıklı bir protokol imzalandığını ifade eden Bakan Altuğra, hem devlet hastanelerinin yükünü hafifletmek hem de vatandaşların çok daha konforlu sağlık hizmeti alabilmeleri için sağlık merkezlerine ve sağlık ocaklarına büyük bir hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

“BU İLK ADIM… HİZMET YELPAZESİNİ GENİŞLETECEĞİZ”

Bir kardiyoloji uzmanının her gün Gönyeli’de, 15 günde bir ise Alayköy’deki Sağlık Ocağı’nda hizmet vereceğini kaydeden Altuğra, bunun ilk adım olduğunu, hizmet yelpazesini genişleterek, bu hizmetleri halka vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Sağlık Bakanı Altuğra, “Fizyoterapistlerimiz, diyetisyenlerimiz, rehabilitasyon için verilmesi gereken tedaviler ve uygulamalar her ne ise ilgili uzmanlar tarafından bölge halkına verilecektir” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam