DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20443490,79%
Gönyeli bölgesinde “ırkçı saldırılar” iddiası

Gönyeli bölgesinde “ırkçı saldırılar” iddiası

ABONE OL
9 Haziran 2023 17:20
Gönyeli bölgesinde “ırkçı saldırılar” iddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Irkçılık Karşıtı Ağ, özellikle Gönyeli bölgesinde ırkçı saldırıların arttığını iddia ederek, bu saldırıları kınadı ve polis teşkilatını, toplum liderlerini ve yerel makamları harekete geçmeye çağırdı.

Mülteci Hakları Derneği’nden yapılan açıklamaya göre Irkçılık Karşıtı Ağ, bu hususta etik olmayan habercilik uygulamaları konusunda duyulan endişeyi aktardı.

Açıklamada, özellikle Gönyeli bölgesinde giderek şiddetini artıran ırkçı saldırıların olduğu iddiası dile getirilerek, şunlar kaydedildi:

“Kendilerini ‘Türk erkeği’ olarak tanımlayan bir grup saldırganın sokak ortasında gerçekleştirdiği saldırılar ile ilgili polisi göreve çağırıyoruz. Araç ile kurbanlarına yaklaşan saldırganlar, hedef aldıkları kişilerin üzerine su fırlatıp, hakaret ediyorlar ve daha sonra araç ile hızla uzaklaşıyorlar. Kurbanlardan birçoğu yaşadığı bölge veya kendi evinin önünde saldırıya uğramış ve mağdur edilmiştir. Kendi yaşam alanı sınırları içerisinde saldırıya maruz kalan mağdurlar, güvende hissetmediklerini belirterek, travmatize edilmişlerdir.”

“BİR GECEDE 15’TEN FAZLA KİŞİ IRKÇI SALDIRILARA MARUZ KALDI”

Gönyeli’de bir gecede 15’ten fazla kişinin ırkçı saldırılara maruz kaldığı ve bu saldırıların artarak devam ettiğinin ileri sürüldüğü açıklamada, "Irkçılık Karşıtı Ağ olarak bu durumun kabul edilemez olduğun özellikle belirtmek isteriz. Her türlü ırkçı saldırı, tutum ve söylemin karşısında olduğumuzu bildiririz.” denildi.

Açıklamaya göre, "saldırılarda özellikle uluslararası öğrenciler hedef alınıyor, polise başvuran bazı mağdurlar geri çevriliyor ve saldırganlara karşı savunmasız bırakılıyor…"

Açıklama şöyle son buldu:

“Irkçılığın ve ırkçı saldırıların toplumumuzda yeri yoktur. Etnik kökenleri veya geçmişleri ne olursa olsun tüm bireylere karşı anlayışı, saygıyı ve hoşgörüyü benimseyerek ırkçılığı ve ırkçı tutumları ortadan kaldırmak bizim ortak sorumluluğumuzdur. Bu noktada, adada yaşayan tüm bireylerin güvenliğini ve refahını sağlamak için gerekli önlemlerin alınması ve yaptırımların uygulanması çok önemlidir. Bu sebeple de polis teşkilatını, toplum liderlerini ve yerel makamlarını bu olayları kapsamlı bir şekilde soruşturması, araştırılması ve saldırganların yakalanması için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam