DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055164-1,16%
Gökhan Zan’dan çok ciddi sahte seçmen ve sandık uyarısı

Gökhan Zan’dan çok ciddi sahte seçmen ve sandık uyarısı

Gökhan Zan’dan çok ciddi sahte seçmen ve sandık uyarısı - Eski milli futbolcu, İYİ Parti'li Gökhan Zan, sahte seçmen, başkası adına oy kullanma ya da birden fazla sandıkta oy kullanma durumlarına karşı uyarılarda bulundu.

ABONE OL
26 Mayıs 2023 15:35
Gökhan Zan’dan çok ciddi sahte seçmen ve sandık uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gökhan Zan’dan çok ciddi sahte seçmen ve sandık uyarısı

14 Mayıs’taki seçimlerde İYİ Parti’den Hatay milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen, eski milli futbolcu ve antrenör Gökhan Zan, sosyal medya hesabından sandıklara sahip çıkılması için uyarılarda bulundu.

Zan yaptığı paylaşımda, “Sevgili dostlar, 14 Mayıs seçimlerinde İskenderun Çay Mahallesi’nde dış görevde olan 300 polis gelip oy kullandı. Oysaki, 142 belgesi çok önemli. Kolluk kuvvetleri sadece kendilerine verilen 142 belgesi ile oy kullanabilir ve oy kullandıktan sonra bu belgeyi sandık kuruluna teslim etmeleri gerekir. 142 belgesi ile oy kullanan seçmenlerin adı seçmen listesinin sonuna eklenir ve adının karşısına imzası atılır. Gelen şikayetler üzerine Hatay seçimlerinde kolluk kuvvetlerinde 142 belgesi olmadan oy kullandığı tespit edildi” dedi.

İskenderun Denizciler Mahallesi İmam Hatip Okulu’nda da başkasının adına oy kullanma tespit edildiğini dile getiren Gökhan Zan, şöyle devam etti:

“Ayrıca seçim sabahı parti müşahitleri özellikle okullara alınmadı, görevlerini yapmaları engellendi. Samandağ da tek bir evde bile 300 sahte seçmen tespit edildi. Samandağ’da yüzde 100’e yakını CHP seçmeninin olduğu yerde buna cesaret etmişler. Elçiliklerde durum daha vahim. 28 Mayıs Pazar günkü seçimde lütfen sandık görevlileri ve parti temsilcileri dikkatli olup, önlem alsınlar.”

Gökhan Zan bazı sahte seçmenler adına düzenlenen seçmen bilgi kağıtlarının fotoğraflarını da paylaştı.

CHP’Lİ VEKİL MULLAOĞLU DA SAMANDAĞ’DA AYNI ADRESTE 300 SEÇMEN OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde CHP’den Hatay milletvekili seçilen Servet Mullaoğlu da dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sadece Hatay İli Samandağ ilçesi, Çiğdede Mahallesi’nde aynı adreste kayıtlı 300 seçmen tespit ettik. Seçmen listeleri oluşturulurken hilelerin yapıldığına dair çok kuvvetli şüpheler var. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hile yapanların cezalandırılması için gerekli bütün yasal yollara başvuracağız. Demokrasimize hileyle yapılan darbeyi asla kabul etmeyeceğiz” diye yazmıştı. Mullaoğlu da bu sahte seçmenlerin bilgi kağıtlarının fotoğraflarını da paylaşmıştı.

CHP'li vekil: Aynı adreste kayıtlı 300 seçmen tespit ettikİlginizi ÇekebilirCHP'li vekil: Aynı adreste kayıtlı 300 seçmen tespit ettikİYİ Partili Aydemir, YSK’ya 500 bin kişilik farkı açıklama çağrısı yaptıİlginizi ÇekebilirİYİ Partili Aydemir, YSK’ya 500 bin kişilik farkı açıklama çağrısı yaptı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam