DOLAR 32,2928 -0.15%
EURO 34,8075 -0.04%
GBP 40,6751 0.18%
ALTIN 2.406,700,57
BITCOIN 21059272,24%
Giresun ve Ordu’da şiddetli yağış: Selde mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı

Giresun ve Ordu’da şiddetli yağış: Selde mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı

Giresun ve Ordu’da şiddetli yağış: Selde mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı - Giresun ve Ordu'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle sel ve su baskınları meydana geldi. Selde mahsur kalan vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı. 

ABONE OL
23 Haziran 2023 09:30
Giresun ve Ordu’da şiddetli yağış: Selde mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Giresun’un Duroğlu Beldesi’nde sabah erken saatlerde etkisini artıran ve hayatı felç eden sağanak nedeniyle derelerdeki su seviyesi yükseldi. Kent merkezinde sokaklar göle döndü. Birçok ev ve iş yeri ile tarım arazileri sular altında kaldı.

EVLERİNDE MAHSUR KALANLAR KEPÇEYLE KURTARILDI

Beldede etkili olan yağmur sonrasında yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı.

Giresun Valisi Enver Ünlü, beldeye giderek selden zarar gören yerleri inceleyerek vatandaşlarla görüştü.

FATSA’DA SELDE MAHSUR KALAN 6 KİŞİ KURTARILDI

Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından Ilıca deresinde yaşanan taşkın nedeniyle sürüklenen bir otomobilde mahsur kalan 2 kişi ile heyelan nedeniyle evden çıkamayan 4 kişilik aile, ekiplerce kurtarıldı.

AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildiği bölgede yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından kurtarılan 6 kişi güvenli bölgelere götürüldü. Taşkın ve heyelanlarda can kaybı ve yaralanmadığın olmadığı, ekiplerin bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

14 NOKTADA HEYELAN MEYDANA GELDİ

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, ilçede yaşanan afet ile ilgili yaptığı açıklamada, iki mahallede 14 ayrı noktada heyelan meydana geldiğini söyledi.

Kibar, “Ekiplerimizin aralıksız çalışmaları ile 10 noktada yollarımızı açtık. Mahsur kalan 2 vatandaşımızı sağ salim kurtardık. Gece boyunca devam edecek yağışlar sebebiyle olası sel, taşkın riski devam etmektedir. Tüm tedbirlerimizi aldık. Ekiplerimiz 24 saat sahada olacak” dedi.

“YUKARIDAN TAŞ KOPTU ARABAYA VURDU”

Sel sularından kurtarılan Büşra Akyurt, “Kardeşimi köye bırakmaya geçmiştik. Yukarıda sel olduğundan haberimiz yoktu. Yukarı çıkamadık. Aşağıya kaçmayı denedik, aşağıda da sel vardı geri kaçmak üzere döndük. Döndüğümüzde bir anda yukarıdan taş koptu arabaya vurdu ve durduk. Sonra muhtarımızı aradık. Allah razı olsun muhtarımız, belediye başkanımızı aramış. Belediye başkanımız hızlı bir şekilde bizi kurtarmaya geldi. Allah razı olsun diyorum” dedi.

“2016’DAKİ AFETTEN DAHA BÜYÜK”

Yavaş Mahallesi Muhtarı Nedim Töngel de mahallelerinde büyük bir afet olduğunu belirterek, “2016 yılındaki afetten daha büyük oldu bu seferki. Mahsur kalan vatandaşlar var. Gündüz 2-3 gibi başlayan yağmur akşam saat 5-5.5 gibi heyelana sebep oldu. Çok sayıda vatandaş yolda kaldı. Beni aradılar. Ben 112 ve Fatsa Belediye Başkanımızı aradım. Hemen akabinde 5-6 tane makine şu an köyde çalışıyor. Belediye başkanımıza, Büyükşehir Belediyesi’ne, AFAD, itfaiye çalışanlarına hepsine teşekkür ediyorum ifadelerinde bulundu.

Öte yandan heyelan nedeniyle akşam saatlerinde kapanan Kabataş-Gölköy-Aybastı bağlantı yolunda ulaşım, ekiplerin 3 saatlik çalışması sonucu yeniden sağlandı. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam