DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2134089-1,06%

“Geç kalınıyor”

ABONE OL
9 Eylül 2017 10:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Bakanlığın öğretmen nakilleri yapılmadan münhal ilan ettiğini belirterek, esas ihtiyaçların nakiller yapıldıktan sonra belirlendiğini, 80 öğretmen açığının olduğunu kaydetti.

 

Eylem, eğitime ayrılan bütçenin büyük önem taşıdığını, Bakan Berova’nın “eğitim için bu yıl 20 milyon Euro kaynak ayrıldı” açıklamasına bir şikayetleri olmadığını belirterek, ihalelerin zamanında açılıp tamamlanması, tadilatların okullar açılmadan bitirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Eylem, Merkezi İhale Komisyonu’nun ilanına göre 6 Eylül’de masa sandalye için ihaleye çıkıldığını belirterek, “bazı şeyler için geç kalınıyor” dedi.

 

 

Deniz ABİDİN

 

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Bakan Berova’nın “eğitim için bu yıl 20 milyon Euro kaynak ayrıldı” açıklamasına bir şikayeti olmadığını belirterek, bunun olumlu olduğunu, ancak altyapı çalışmalarının zamanında, okullar açılmadan önce yapılması gerektiğini vurguladı. Eylem, Merkezi İhale Komisyonu’nun ilanına göre 6 Eylül’de masa sandalye için ihaleye çıkıldığını belirterek, “bazı şeyler için geç kalınıyor” dedi. Eylem, altyapı çalışmalarının zamanında yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “zamanında yapılmayan altyapı için nasıl kaliteli bir eğitim beklenebilir?” diye sordu.

 

“Nakiller uzadı”

Eylem, eğitime ayrılan bütçenin büyük önem taşıdığını ifade ederek, ihalelerin zamanında açılıp tamamlanması ve tadilatların okullar açılmadan bitirilmesi gerektiğini kaydetti.  “Çocukların inşaat sürerken eğitime başlaması doğru bir yaklaşım değildir” diyen Eylem, müdür ve müdür muavini sınavlarının geç yapılmasından dolayı nakillerin aksadığına dikkat çekti. Eylem, müdür ve müdür muavini sınavlarının 14 Temmuz’da yapıldığını anımsatarak, münhalinin Ağustos 2016’da ilan edildiğini kaydetti. Ağustos 2016’da ilan edilen müdür ve müdür muavini sınavının kriter puanların hesaplamasının gecikmesinden kaynaklı 14 Temmuz’da yapıldığını belirten Eylem, böylece de nakillerin uzadığını söyledi.

 

“80 öğretmen eksiği var”

Eylem, şöyle devam etti, “Önce nakiller yapılır. Sonra ihtiyaçlar belirlenir. En son münhal ilan edilir. Sistem budur. Bu süreç aksadı. Bakanlık sürecin uzayıp aksadığını gördüğü için daha nakiller yapılmadan her branştan bir tane ihtiyaç var denilerek yetki aldı ve münhal ilan etti. Ancak esas ihtiyaçlar nakiller yapıldıktan sonra belirlendi. Bugün itibariyle 80 öğretmen eksiği vardır. Bu öğretmen eksikleri her branştan birer tane değildir. İlan edilen olası münhallerdi. Asıl ihtiyacın bugün itibariyle kamuya gönderilmesi ve ilan edilmesi gerekir. Dolayısıyla geç kalınıyor. Bu da eğitimin aksamasına neden oluyor”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam