DOLAR 32,5973 0.15%
EURO 35,0525 0.49%
GBP 40,9316 0.58%
ALTIN
BITCOIN 2095206-3,67%
Gardiyanoğlu: Sağlıkta tek bir icraat yapmış olsalar kapı kapı gezip oy istemek zorunda kalmayacaklar
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • SAĞLIK
  • Gardiyanoğlu: Sağlıkta tek bir icraat yapmış olsalar kapı kapı gezip oy istemek zorunda kalmayacaklar

Gardiyanoğlu: Sağlıkta tek bir icraat yapmış olsalar kapı kapı gezip oy istemek zorunda kalmayacaklar

ABONE OL
14 Mart 2023 18:05
Gardiyanoğlu: Sağlıkta tek bir icraat yapmış olsalar kapı kapı gezip oy istemek zorunda kalmayacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle birlik binasında “Tıp Töreni” düzenledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da törende yapılan konuşmalarda sağlık alanında sorunlar dile getirildi.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, "Niye bizi yönetenler ülkedeki sorunları çözmek adına hiçbir çaba sarf etmiyor? Her şeyi hazır bekliyor ki? Çok mu zordu hastanelerimizi otomasyona geçirmek, yeni hastaneler yapmak, sağlıkta yeni bir sistem yaratmak ve insanlara anayasal hakları olan sağlık hizmetini sunmak. Biz bu kadar beceriksiz bir toplum muyuz? Yoksa biz bu sistemsizlikten nemalanıyoruz diye mi bunları yapmıyoruz. Bu soruların cevabını burada olan herkes aslında çok iyi biliyor. Bu yıl konuşma daveti aldığımda hemen büyük bir heyecanla kabul ettim, telefonu kapattıktan sonra defalarca düşündüm ben yine bu yıl farklı ne konuşacaktım ki?” diye sordu.

Gardiyanoğlu, bugüne kadar Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturmuş siyasetçiler sağlıkta tek bir icraat yapmış olsalar seçim dönemi bakanlığı bırakıp kapı kapı gezerek oy istemek zorunda kalmayacaklarını  ileri sürerek, “Bir an önce yapılması gereken milletvekili seçileceklere yaş ve dönem sınırı getirmektir” dedi.

İki dönemden fazla kimsenin milletvekili olmasına yasal olarak izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Gardiyanoğlu, “Bunu yapabilecek kadar yürekli miyiz? Zannetmem, çünkü bizdeki memlekete hizmet aşkı mezarda bitecek kadar büyük hatta son dönemlerde babadan anadan evlada geçecek kadar uçsuz bucaksız” dedi.

Gardiyanoğlu, hiç vakit kaybetmeden sağlıktaki tüm paydaşların bir araya gelmesi ve ulusal sağlık politikaları oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “Sağlığı siyasetçilerin oyuncağı olmaktan kurtarmalıyız. Kim sağlık bakanı olursa olsun yol haritasından sapmasına asla izin vermemeliyiz. Gün sağlıkçıların birlik olma günüdür bunu yaptığımız takdirde 14 Martları bayram havasında kutlayabiliriz” dedi.

"BAYRAM HAVASINDAN UZAK"

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Şükrü Onbaşı da, 14 Martların, ülkede uygulanan sağlık politikaları nedeniyle bayram havasından uzak ve buruk bir şekilde kutlandığını belirterek, hekimliğin en temel ilkesinin insan sağlığını korumak olduğunu vurguladı.

“Hemen her branştan pediatrik yan dal uzmanlarımızın ülkeye dönüşleri sevindirici olmakla birlikte, Sağlık Bakanlığımızın dahiliye yan dal uzmanı yetiştirmeye yönelik bir çalışması var mıdır?” diye soran Onbaşı şöyle devam etti:

“Global bir kriz olan ilaç eksikliği her yönü ile her alanda hissedilirken en çok da onkolojik hasta gruplarını etkilemektedir. Özellikle hormonoterapi ve immunoterapide kullanılan ilaçların kesintisiz tedariki hayati öneme sahiptir. Sadece özellikli ilaçlar değil basit ağrı kesici ve antibiyotiklerin de eksikliği hekimlerle hastaları karşı karşıya getirmektedir. Bu sorunun bir an önce çözülmesi temennimizdir.

Ameliyathanelerin ve servislerin kapasitelerinin yetersizliği ve doluluğu nedeni ile genel cerrahi, ortopedi, plastik cerrahi ve göğüs cerrahisi gibi branşlar aylar sonraya ameliyat randevusu verebilmektedir. Ameliyathanelerin artan cerrahi branş uzmanlarına cevap verecek şekilde, her yönü ile geliştirilip artırılmasını talep ediyoruz.”

DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ DEPREME DAYANIKLI MI?

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı  Ahmet Özant ise sorunları sıraladı. 

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı yönündeki raporlara işaret eden Özant, deprem raporlarının açıklanmasını istedi. “Doktor, hemşire, ebe, diğer sağlık emekçileri, hastalar, hasta yakınlarının hayatlarını riske atmayın” diyen Özant, yaşanması muhtemel kayıplar durumunda hiçbir vicdanın bunun altından kalkamayacağını söyledi.

Özant, “Nasıl ki Adıyaman’da yaşanan felaketin sorumlularını cezalandırmak için çaba harcıyoruz, bilin ki yaşanacak felaketi bile bile önlemler almayan yöneticiler olarak bizler de STÖ ve meslek örgütleri olarak sizin peşinizi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam