DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072690-2,08%
Fly Butik sitesine çöken çeteye 3’üncü operasyon

Fly Butik sitesine çöken çeteye 3’üncü operasyon

Fly Butik sitesine çöken çeteye 3’üncü operasyon - İstanbul’da, çoklu satışlarla bir çok kişiyi dolandırıldıkları ileri sürülen suç örgütü üyelerine, bu kez dolandırıcılığa konu olan “Fly Butik” sitesinin mağdurlarını darp ettikleri iddiası üzerine operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskında 19 şüpheli yakalandı.

ABONE OL
9 Mayıs 2023 10:05
Fly Butik sitesine çöken çeteye 3’üncü operasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Fly Butik sitesine çöken çeteye 3’üncü operasyon

Operasyon, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Fly butik sitesi mağdurlarını darp ettikleri iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon, İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı olarak düzenlendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla düzenlenen baskında 19 şüpheli yakalandı. Çeteye yönelik 3’cü operasyon düzenlenirken, aramalarda 1 ruhsatsız tabanca ve 19 mermi ele geçirildi.

DAİRE SATIŞLARINI VE SİTE YÖNETİMİNİ ÇETE ELE ALDI

Esenyurt’taki Fly Butik sitesi projesi, arsa ve proje sahibi Metin U.’nun binalardan birine astığı “Bilgimiz dışında sahte satışlar yapılmaktadır” afişi ile gündeme gelmişti.

İddiaya göre, Metin U.’nun ortağı, Mehmet Ö. kimseye bilgi vermeden, daire satış işini, liderliğini Çetin Ş. ve Nihat A.’nın yaptığı çeteye vermişti.

Çete üyeleri, aynı daireleri, birden fazla kişiye satarak ev hayali kuran çok sayıda kişiyi mağdur etmişti. Çete üyeleri daire satışıyla yetinmemiş, site yönetimini de ele geçirmişti.

2 OPERASYONDA 35 ŞÜPHELİ

Polis ekipleri, mağdurların şikayeti üzerine 7 Nisan’da operasyon düzenlemiş, çete ele başları Çetin Ş. ve Nihat A. ile proje ortağı Mehmet Ö.’nün de aralarında bulunduğu 30 şüpheli yakalanmıştı.

Yöneticileri tutuklanan çeteye yönelik 5 Nisan’da 2’nci dalga operasyon gerçekleştirilmiş, 5 şüpheli daha yakalanmıştı. Şüphelilerin, çete yöneticilerinden şikayetçi olan mağdurları tehdit ettikleri ve şikayetlerini geri almaları için baskı yaptıkları iddia edilmişti.

12 TUTUKLAMA

İki operasyonda yakalanan 35 şüpheliden 12’si tutuklanmış, 23 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Son operasyonla yakalanan şüphelilerle, 3 operasyonda gözaltına alınan toplam şüpheli sayısı 54’e ulaşmış oldu.

Sağlık kontrolünden geçilen 19 şüphelinin emniyete götürüldüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster Cumhuriyet Darp Esenyurt istanbul izmir operasyon Polis Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam