DOLAR 32,2753 -0.01%
EURO 35,0959 0.01%
GBP 40,9097 -0.06%
ALTIN 2.475,650,40
BITCOIN 21302540,24%

Finans müdürü ile muhasebeciden büyük vurgun!

ABONE OL
11 Ağustos 2018 17:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren UKCFA Tüp Bebek Ltd. isimli şirkette 2014-2017 yılları arasında 4 milyon dolar vurgun yaptıkları ileri sürülen finans müdürü M.Ç.A ile şirket hissedarı olan ve aynı zamanda şirket muhasebesinden sorumlu şirket sekreteri olan zanlı C.K, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Şirket hesaplarını kontrol ettiği sırada 4 milyon dolar açık tespit eden, ayrıca şirket adına 475 bin TL değerindeki 2 adet taşınmaz malın zanlı C.K adına kaydettirildiğini tespit eden şirket direktörü Dr. Halil İbrahim Tekin’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma neticesinde tutuklanan zanlı M.Ç.A ile C.K’nin tutukluluk süresi 3’er gün daha uzatıldı.


Zanlı M.Ç.A birçok kez kendi hesabına para aktardı

PGM’ye bağlı Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görev yapan ve meselenin tahkikat memuru olan Mehmet Tunceli, 8 Ağustos tarihinde şubeye gelen Dr. Halil İbrahim Tekin’in, yaptığı şikayette Mağusa Tıp Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren UKCFA Tüp Bebek Ltd. isimli şirketin direktörü olduğunu, zanlı M.Ç.A’nın 2014-2017 yılları arasında şirkette finans müdürü olarak görev yaptığını ve aynı zamanda gerek şahsi gerekse şirket hesaplarına erişim yetkisi olduğunu, zanlı C.K’nin ise şirkette sekreter ve muhasebe sorumlusu olarak görev yaptığını beyan ettiğini söyledi. Dr. Tekin’in şirket hesapları üzerinde 2014-2017 yıllarını kapsayan dönemle ilgili olarak yaptığı kontrolde hesaplarda 4 milyon dolar açık olduğunu tespit ettiğini, yine şirket adına satın alınıp şirket adına kaydettirilmesi gereken 475 bin TL tutarındaki 2 adet taşınmaz malın şirket adına değil de zanlı C.K adına kaydettirildiğini tespit ettiği yönünde beyanda bulunduğunu belirten Tunceli, Dr. Tekin’in zanlılar aleyhine şikayetçi olduğunu açıkladı. Tunceli, zanlı M.Ç.A ile C.K’nin aynı gün tespit edilerek tutuklandığını ve 9 Ağustos tarihinde mahkemeye çıkarılarak 1’er gün tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. Mesele ile ilgili olarak yapılan araştırmada zanlı M.Ç.A’nın 2014-2017 yılları arasında şirket muhasebesinden şirket hesabına yatırması için kendisine teslim edilen paraları birçok sefer kendi hesabına yatırdığına yönelik bilgi temin edildiğini açıklayan Tunceli, net rakamların temin edilecek olan hesap dökümlerinde tespit edileceğini açıkladı.


“Zanlı C.K’nin de suça dahil olduğu yönünde makul şüphe var”

Mesele ile ilgili olarak kapsamlı bir tahkikat yürütüldüğünü ifade eden tahkikat memuru Mehmet Tunceli, zanlı M.Ç.A ile C.K arasında mail ve Whatsapp üzerinden yapılan mesajlaşmalardan zanlı C.K’nin de bu şirket açıklarından bilgisi olduğunu ve suça dahil olduğu yönünde makul şüphe olduğunu açıkladı. Tunceli, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini yineleyerek zanlıların 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.


3 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine Gündüz, zanlı M.Ç.A ile C.K’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam