DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1,88%

Federasyon Zafiyeti

ABONE OL
27 Nisan 2015 11:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Sözen ve Dr. Kemal, Türkiye’deki siyasi partilerin 2015 genel seçimleri bildirgelerindeki  Kıbrıs vizyonlarını Yeni Bakış’a değerlendirdiFederasyondan bahsetmemek zafiyettir
Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yarışacak olan 4 partiden 3’ü seçim bildirgesini açıkladı. Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi, bildirgelerinde Kıbrıs vizyonlarına da yer verdi. AKP CHP ve HDP’nin Kıbrıs politikasını  değerlendiren Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Dr. İsmail Kemal, siyasi partilerin Kıbrıs sorununa kapsamlı bir şekilde yer vermediğinde hemfikir. 
DAÜ Rektör Yardımcısı, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Sözen, 3 siyasi partinin de müzakerelerin başladığı tarihten beri üzerinde uzlaşılan  “Kıbrıs’ta kurulacak olan devlet, iki bölgeli iki toplumlu siyasi eşitlik temelinde bir federasyon olacaktır” noktasını kaale almadığına ve bunun bir “zafiyet” olduğuna dikkat çekti. Sözen, CHP’nin, vizyonunu Kıbrıs solunun eleştirilerini dikkate alarak,  AKP’nin eksikliklerinden ve hatalarından hareketle oluşturduğunu ancak yine de sol perspektifte olmadığını belirtti. Sözen HDP’nin demokratik ancak altı doldurulmamış söylemlerde bulunduğunu kaydetti. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Kemal de Kıbrıs konusunun, uzunca bir süreden beri Kıbrıs Türkiye gündeminden düştüğünü, ilgili devlet organları ve yetkililerin çalışmalar yapmasına karşın  kamuoyu ve siyasal partilerin gündeminin oldukça  farklı olduğunu söyledi. Kemal, Kıbrıs konusuna en fazla yer veren partinin CHP olduğunu söyledi ve bu durumu CHP’nin Kıbrıs’a verdiği önemin göstergesi olarak yorumladı. HDP’nin açıklamasını olumlu bulan Kemal, AKP’nin görüşlerinin birbirini tamamladığını kaydetti. 

Derya AYDOĞAN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam