DOLAR 32,4778 -0.09%
EURO 34,8270 -0.56%
GBP 40,6290 -0.53%
ALTIN 2.440,110,18
BITCOIN 2072244-1,30%
Fazla maaş aldığı ortaya çıkan kayyum, maaş almadan görevine devam edecek

Fazla maaş aldığı ortaya çıkan kayyum, maaş almadan görevine devam edecek

Fazla maaş aldığı ortaya çıkan kayyum, maaş almadan görevine devam edecek - Afyonkarahisar’da Gebeceler Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk’un mazbatasının iptal edilmesinin ardından Belediye'ye kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır’ın 30 bin lira maaş aldığı ortaya çıkmıştı. Belediye'den yapılan açıklamada, “Vali yardımcımız öncesinde kendi bir aylık maaşını depremzedeler için bağış olarak yatırmış, yaşanan deprem afeti nedeniyle Belediye Başkanlığı görevini de maaş almadan yürütme kararı almıştır” denildi.

ABONE OL
14 Mart 2023 17:20
Fazla maaş aldığı ortaya çıkan kayyum, maaş almadan görevine devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Fazla maaş aldığı ortaya çıkan kayyum, maaş almadan görevine devam edecek

Afyonkarahisar’ın Gebeceler Kasabası’nın AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk, 2022 yılında ruhsatsız silah taşıma suçundan ceza alınca Belediye Başkanlığı’ndan alındı. Belediye meclis üyeleri yeni belediye başkanını seçmek için 3 kez toplansa da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Belediye Başkanı seçilemedi.

MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETMİŞTİ

Yaşanan gelişmelerin ardından 3 MHP’li meclis üyesi, AKP’lilerin Belediye’ye kayyum atamak için baskı yaptığını ileri sürerek partilerinden istifa etmişti.

VALİ YARDIMCISI KAYYUM OLARAK ATANDI

Yaşanan gelişmelerin ardından Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır Belediye’ye kayyum olarak atandı.

KAYYUM’UN 2 KAT MAAŞ ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Gebeceler kasabasına kayyum atanmasının istenmemesine rağmen kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Çalışır’a 30 bin TL maaş verildiğini belirterek, “Gebeceler Kasabamıza kayyum atamayın ısrarımıza rağmen atanan kayyum Vali Yardımcısının, belediye başkanlarından iki kat fazla maaş almasına göz yumanlara sesleniyorum,  Gebecelerli garip gurabanın hakkını size yedirmeyeceğim. Göz yumanlar sizi Türkiye’ye rezil edeceğim… Hiç merak etmeyin 14 Mayıs’tan sonra iktidarın milletvekili olarak bunun hesabını soracağım” ifadelerini kullanmıştı.

“GÖREVİNE MAAŞ ALMADAN DEVAM EDECEK”

CHP’li Köksal’ın açıklamalarının ardından Gebeceler Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada kayyum Başkan’ın maaşını almaktan vazgeçtiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Gebeceler Belediye Meclisince Başkan seçimi yapılamamış olması nedeniyle yasa gereği Vali Yardımcımız Belediye Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Vali Yardımcımız öncesinde kendi bir aylık maaşını depremzedeler için bağış olarak yatırmış, yaşanan deprem afeti nedeniyle Belediye Başkanlık görevini de maaş almadan yürütme kararı almıştır. Bu karar Belediye Meclisi toplantısında tüm üyelere sözlü olarak ifade edilmiş, yazılı olarak da feragat dilekçesi sunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

İki durdurma kararı da AKP'li belediyeyi durduramadıİlginizi Çekebilirİki durdurma kararı da AKP'li belediyeyi durduramadıTevfik Göksu’nun paylaştığı montajlı video meclisi gerdiİlginizi ÇekebilirTevfik Göksu’nun paylaştığı montajlı video meclisi gerdi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam