DOLAR 32,2117 -0.17%
EURO 35,0731 0.22%
GBP 40,8886 0.5%
ALTIN 2.470,981,02
BITCOIN 21155466,65%

“fasulyenin Yahnisi Gider Gelir Aynisi”

ABONE OL
3 Temmuz 2015 08:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eniz ORAKCIOĞLU

Yeni Bakış, kısa bir süre içinde kurulması beklenen CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu başkanlığındaki koalisyon hükümetine yönelik vatandaşın beklentilerini sordu. Gazetemize konuşan vatandaşların birçoğu “Pek bir beklentimiz yok” mesajı verirken, verilen yanıtlar, siyaset kurumu ve siyasetçiye olan güven kaybını ortaya koydu. Beklentisini dile getiren vatandaşlar ise  tatminkar bir asgari ücret, iş imkanı ve gençlerde göçün önlenmesine yönelik adımlar istedi. Vatandaşların üzerinde ortaklaştığı bir diğer talep ise ekonomi çarklarının sağlıklı bir yapıya oturtulması.

 

 

Mahmut Ersürer:  Yeni hükümet adil olmalı

“Yeni koalisyon hükümeti kimler arasında kurulursa kurulsun adaletli olmalı. Vatandaş olan ile 22 yıldır burada yaşayıp vatandaşlık hakkını alamayan insanlar arasında ayrım yapılmamalı. Bazılarına arka çıkarken, başka insanları görmezden gelmesinler. Mehmet Ali Talat’tan memnunuz yeri geldi işçinin hakkını da savundu ama bir de hata yaptı; işçiyi görmezden gelerek işverene de destek çıktı.”

Cise Köse: Halkın çıkarlarını düşünmeli

“Yeni kurulacak hükümet kendi cebini değil halkı çıkaranları savunmalı. Kapitalizmin gerekçelerini değil, insanları düşünerek hareket etmeli.”

Ali Haksun: Yeni hükümet kurulsa ne olacak?

“Hükümetten artık bir şey beklemiyoruz. Yapılan yanlış politikalar sebebiyle siyasetten bile nefret ettik. Yollar çiftçiler tarafından büyük araçlarla günlerdir kapalı hükümet veya polis ise sadece izliyor. Oy kaybetme kaygısından müdahale bile edilmiyor. Hükümette para olmadığını ve bizi Türkiye’nin yönettiğini hepimiz biliyoruz, kısacası yeni hükümet kurulsa ne olacak? Memlekette polis yok, devlet hastanelerinde doğru düzgün hizmet yok ve eksik çok, çocuklarımızı eğitim eksikleri sebebiyle devlet okullarında okutamayıp, özel okullara veriyoruz. Belediyeler batmış, yollar perişan yani ülkemin hali bu.”

 

Ayşe Haksun:  Yeni hükümetten beklentimiz yok

“Ülkenin durumu ortada, ne doğru dürüst sağlık hizmeti, ne eğitim, ne temizlik hizmeti verilmeyen ülkemizde yeni hükümet kurulsa değişen bir şey olmaz. Vatandaşın siyasetten nefret etmesini  sağlayan bu politikalarla ülke yönetmeye çalışmakla da hükümetin vatandaşa bir faydası olmaz. Polisin olayları sadece izlediği, hükümetin birçok olaya oy kaygısıyla müdahale etmediği ülkemizde hükümetten bir şey beklemiyorum.”

 

Süleyman Mertler: Barış hükümeti olsun

“Barış hükümeti olsun istiyorum. Ülkede var olan olumsuzlukların da para ile çözüleceğini düşünüyorum, hükümetin de maddi yönden zorluklar yaşadığını kasada para olmadığını hepimiz biliyoruz o yüzden bazı sorunların çözümü bulunamıyor.”

 

Gülay Yetkili:  Hiçbir beklentimiz yok

“Nasıl ve kimle bir koalisyon hükümeti kurulursa kurulsun hiçbir beklentimiz yok, çünkü hiçbir şey değişmeyecek. Kısaca fasulyenin yahnisi gider gelir aynısı. Gelen, giden tüm hükümetler aynı.”

 

Münür Kayan:  Umutlu değiliz

“Yeni kurulacak hükümetin vatandaşın cebine yansıyan bir hükümet olmasını isteriz. Fakat isteklerimize rağmen umutlu değiliz. Türkiye’nin altında yaşadığımız sürece pek de bir şey beklememek lazım.”

 

Musa Hazırlar:  Her hükümet aynı

“Her gelen hükümet aynı. İcraat yok, halkı düşünen yok. Yeni hükümetten de umutlu değiliz ama inşallah bizi yanıltarak halk için çalışırlar.”

 

Cemal Karacan: Gelmiş geçmiş tüm hükümetler aynı

“Yeni hükümet halk için çalışmalı.  Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm hükümetler aynı, umarım bu hükümet bizi yanıltır ve halk için çalışır. Yollarımızın hali ortada, yeni hükümet öncelik olarak insan hayatı için yolları düzeltmeli, her gün yükselen döviz fiyatlarını sabitlemeli ve kanser hakkında farkındalık yaratarak, erken tanı için çalışmalar başlatmalı.”

 

Havva Avcısoy: Hiçbir şey beklemiyorum

“Yeni kurulacak hükümetten hiçbir şey beklemiyorum. Gelen giden aynı ve her gelen sadece cebini ve akrabasını düşünüyor.”

 

Murat Avcısoy:  Umutlar boşa çıkacak

“Artık hükümetlerden bir şey beklemiyoruz. Nasıl olsa umutlar her zamanki gibi boşa çıkacak, bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin yaptığı gibi hepsi akrabalarını ve ceplerini düşünmekten başka bir iş yapmıyor. Halk için çalışmıyorlar.”

 

İlkin Kanlı: Ekonomiyi düzeltmek için çalışmalılar

“Yeni kurulacak koalisyon hükümeti önce en önemli ve acil olarak ülke ekonomisini düzeltmek için çalışmalı. Bunun yanında asgari ücretin hayat standartlarına uygun olmasını sağlamalı ve siyasetten tutun, birçok alanda yenilikler yaratmalı. Bunların yanında yaşlılar için yaşam alanları ve yaşayabilecekleri tesisler yaratarak yaşlı bireylere daha çok önem gösterilmeli.”

 

Ayten Taşocak: Demokrasiyi getirmeli

“Demokrasi olan bir ülkede, insanlarda huzur da olur, yeni hükümet demokrasiyi getirmeli. Bunun yanında ülkemize eşitlik de gerekli ve eşitliğin olduğu yerde adalet de vardır.”

 

Merve Gertik: Asgari ücret yaşanabilir seviyeye getirilmeli

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yeni hükümetten de umutluyuz. Kurulacak hükümetten beklentilerimiz ise; en başta asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkararak, ülke ekonomisini iyileştirmesi yönündedir. Bunların yanında iş alanlarını artırarak gençlerin göç etmesinin önüne geçilmeli ve göç yasasını en erken bir zamanda kaldırmalarını bekliyoruz.”

 

Çağla Gertik: Ülke ekonomisi iyileştirilmeli

“Yeni hükümetle birlikte yapılmasını istediğimiz en başta asgari ücretin yaşam standartlarına uygun hale getirilmesi, ardından da ülke ekonomisinin iyileştirilmesidir. Bunun yanında araçların kullanılamadığı kötü yolların düzeltilmesi, devlet kurumlarının verimli hale getirilmesi, gençlere daha çok iş olanağı sağlanması ve Göç Yasası’nın kaldırılması beklentilerimiz arasındadır.”

 

Metin Yalçın:  Sektörler vatandaşın cebinden finanse edilmemeli

“Yeni kurulacak hükümetin verimli olabileceğine inancımın olması için önce 3 gündür Lefkoşa kavşaklarında yolu kapatan büyük araçların cezai işlem uygulanarak yoldan çekilmesi gerekir.  Bunun yanında yeni hükümet sektörleri vatandaşın cebinden finanse etmemeli ve rekabet edilebilir ürünler üretmeyen üretim yapmamalı.  Hükümet konusunda umutlu olabilmeyi dilerim fakat bazı şeylerin düzeltilmesi gerektiği gerçeğini de görmezden gelemeyiz.  Diğer bir konu ise kamuda hukuk ve liyakatin öne çıkarak etkin bir yönetim istiyoruz, parti yandaşlığı değil.”

 

İbrahim Bahtiyar: Asgari ücret yükseltilmeli

“Asgari ücretin yükseltilmesi ülkemiz için çok önemli bir mevzu olmakla birlikte yeni hükümetin yapması gereken icraatlar içinde mutlaka yer almalıdır. İnsanların daha rahat daha düzgün bir hayat yaşaması için düzenlemeler yapılmalı ve halk için çalışılmalıdır. Bunun yanında hükümet Kıbrıs Sorununun çözümü içinde destek vermelidir. Diğer bir nokta ise toplum olabilmek için insanları bir çatı altında toplayıp birlik ve beraberliği sağlamalarıdır. Ülkemizde iş olanakları ile ilgili de ciddi bir sıkıntı yaşanmaktadır, gençlerin üniversite okuduktan sonra işsiz kalması çok ciddi bir depresyon sebebidir. Yeni hükümet bu sorunların da önüne geçebilmeli.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam