DOLAR 32,5719 0.08%
EURO 35,0299 0.54%
GBP 40,6675 0.22%
ALTIN 2.427,710,20
BITCOIN 2093596-3,54%

Farklılıklar Zenginliktir

ABONE OL
18 Mayıs 2015 09:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Başkent Lefkoşa dün “ADSIZ Etkinlik”  isimli eyleme ev sahipliği yaptı. Kuğulu Park’ta buluşan eylemciler, alkış ve sloganlar eşliğinde Lefkeliler Hanı’na yürüdü. Eşcinsellerin, biseksüellerin, transların ve tüm farklı kimlikteki bireylerin maruz kaldığı ayrımcılığı protesto etmek ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla gerçekleşen yürüyüşte, “özgür aşk ve eşitlik” talebinde bulunuldu. Ünlü modacı Barbaros Şansal da katıldığı yürüyüşte renkli slogan ve pankartlar dikkat çekti. Yürüyüşün ardından Lefkeliler Hanı çevresinde forum düzenlendi; sokak oyunları oynandı.

 

 “Dışlanma ve ayrımcılık”

Öte yandan Envension Diversity İnisiyatifi bir basın açıklaması yaparak, LGBT bireylere karşı ayrımcılık ve adaletsizlik devam ettiğini, bununla birlikte mültecilerin, kadınların, etnik ve dini kökeni farklı olanların, göçmenlerin, milleti ve ırkı farklı olanların ve sığınmacıların ağır bir şekilde dışlama ve ayrımcılığa maruz kaldığını kaydetti. 

 

“Korkunç insan hakları ihlalleri…”

“Birçok ülkede erkek egemen sistem içerisinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık sıkla görülmekte ve derinlere kök salmış homofobik tutumlar LGBT bireyleri korkunç insan hakları ihlallerine maruz bırakmaktadır” diyen inisiyatif, KKTC’de aile baskısı, dışlanma şiddet, istismar ve zorbalıklar yaşandığını ve bu durumun  temel hak ve özgürlükleri ile insan haklarını ihlal ettiğini kaydetti.

 

“Devlet LGBT haklarını korumalıdır”

İnisiyatif,  “Devlet LGBT bireyleri evrensel hukuk esaslarına göre ve insan hakları temelinde uluslararası ölçekte korumalıdır.  Ayrıca devlet yukarıda bahsi gecen gruplara karşı yapılan ayrımcılık ve insan hakları ihalelerine göz yuma lüksüne sahip değildir. Bu bizim geleceğimiz çalmaktadır” görüşlerini paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam