DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20682760,64%
Eylem kararı yarına kaldı:  “Umutsuz” hayvancı hükümetin paketi için bir gün daha bekleyecek

Eylem kararı yarına kaldı: “Umutsuz” hayvancı hükümetin paketi için bir gün daha bekleyecek

ABONE OL
13 Haziran 2023 13:05
Eylem kararı yarına kaldı:  “Umutsuz” hayvancı hükümetin paketi için bir gün daha bekleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve bazı yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Bakanlık tarafı görüşmede, Başbakan Ünal Üstelin yarın bir ekonomik paket açıklayacağını, pakette hayvancılara yönelik de iyileştirmelerin bulunduğunu aktardı.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, toplantı sonrası Bakanlık önünde basına yaptığı açıklamada, eylem seçeneğini Başbakan Ünal Üstel'in ekonomik paketi açıklamasından sonra değerlendireceklerini ifade etti.

Bakanlığın, "22 Haziran’da Türkiye’nin politika faizini belirlediği aylık Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının sonucunu da görmek istediğini" belirten Naimoğulları,  söz konusu toplantının TL’nin seyrini etkileyeceğinden bunu beklemek istediğini kaydetti.

Ancak hayvancının maliyetlerin artmasından dolayı her gün sıkıntı yaşadığını kaydeden Mustafa Naimoğulları, balya ithalatı için devletin 15 milyon TL teşvik öngördüğünü ancak TL’nin değer kaybından 15 milyon TL’nin de arzu edilen rahatlatmayı getirmeyeceğini ifade etti.

Çiğ süt fiyatlarında ciddi bir iyileştirme umduklarını kaydeden Naimoğulları, ekonomik paketteki iyileştirmeler tatmin edici olmadığı takdirde eylem kararlarını hayata geçireceklerini, eylemlerinin süt vermemeyi de içerebileceğini kaydetti.

Naimoğulları, yarınki ekonomik paket hakkında da “Umutlu değiliz.” ifadelerini kullandı.

TOPLANTI ÖNCESİ…

Bakanlık önünde toplantı  öncesi yaptığı açıklamada ise Naimoğulları, hükümet yetkililerinin ekonomik paketin hazırlanmasına yönelik birlik yetkilileri ile herhangi bir görüşme yapmadığını, etik olarak herhangi bir paket hazırlanmadan birlik ile istişare yapılması gerektiğini kaydetti.

Naimoğulları, çiğ süt fiyatlarında 5 aydır iyileştirme yapılmadığını, küçük baş hayvan için belirlenen desteğin ve doğrudan gelir desteğinin TL’nin değer kaybından dolayı eridiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam