DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067214-1,91%
Eskişehir Porsuk Çayı’nda fener alayı coşkusu

Eskişehir Porsuk Çayı’nda fener alayı coşkusu

Eskişehir Porsuk Çayı’nda fener alayı coşkusu - Eskişehir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Porsuk Çayı'nda düzenlenen botlarla fener alayı ve Flyboard gösterisi ile tamamlandı. Köprü üstleri ve Porsuk Çayı kıyılarını dolduran binlerce Eskişehirli marşlara büyük bir coşkuyla eşlik etti.

ABONE OL
19 Mayıs 2023 22:55
Eskişehir Porsuk Çayı’nda fener alayı coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eskişehir Porsuk Çayı’nda fener alayı coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

VATANDAŞLAR COŞKUYLA İZLEDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Porsuk’ta, botlarla fener alayını binlerce Eskişehirli büyük coşkuyla izledi. Porsuk Çayı üzerindeki köprülerde ve kıyılarda yerini alan binlerce Cumhuriyet sevdalısına Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından Türk bayrakları dağıtıldı.

Fener alayı Köprübaşı mevkisinden başlarken, çay kıyısında bekleyenler ellerinde bayraklarla fener alayının geçişini izleyip, bu anları cep telefonlarına kaydetti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, fener alayı botundan halkın bayramını kutlarken, gondol ve teknelerden yakılan meşaleler renkli görüntüler oluşturdu.

Fener Alayı kortejinde bulunan tekne üzerinden Eskişehirlilere seslenen CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Porsuk kenarını ve köprüleri dolduran vatandaşlara etkinliklere gösterdikleri büyük ilgiden dolayı teşekkür ederek bayramlarını kutladı.

Köprüleri ve Porsuk Çayı kıyılarını dolduran binlerce vatandaş, marşlar söyleyip fener alayını izledi. Fener alayı boyunca botlarda bayrak ve meşale taşıyan gençler, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diye bağırdı. Porsuk Çayı’ndaki Flyboard gösterisini vatandaşlar ilgiyle izledi. Fener alayını izleyen vatandaşlar sık sık ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı attı.

“104 YIL ÖNCE KURTULUŞ İÇİN SAMSUN’A ÇIKAN ATAMIZ’A SELAM OLSUN”

Binlerce hemşehrisiyle birlikte hep bir ağızdan “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa!” diye haykırdıklarını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bozkırın ortasında güneş gibi parlayan Eskişehir’den 104 yıl önce kurtuluş için Samsun’a çıkan Atamız’a selam olsun. Ve bu akşamımızı ayrıca güzelleştiren gençler; enerjinize hayran kaldım. Hepinizi gözlerinizden öpüyor, bayramınızı bir kez daha kutluyorum” dedi.

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster Atatürk Çay CHP Cumhuriyet Eskişehir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Güneş Mustafa Kemal Samsun Utku Çakırözer Yılmaz Büyükerşen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam