DOLAR 32,3469 -0.05%
EURO 34,8136 0.04%
GBP 40,7034 0.27%
ALTIN 2.388,82-0,32
BITCOIN 1909667-0,12%
Eski sevgili cinayetinin nedeni ortaya çıktı… TikTok detayı

Eski sevgili cinayetinin nedeni ortaya çıktı… TikTok detayı

Eski sevgili cinayetinin nedeni ortaya çıktı… TikTok detayı - Diyarbakır’da bir kafeteryada arkadaşlarıyla otururken eski sevgilisinin silahlı saldırısında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Meryem Sevim’in olay öncesi sosyal medya platformu TikTok’tan bir arkadaşıyla canlı yayın yaptığı için eski sevgilisinin kıskançlık krizine girip öldürdüğü ortaya çıktı.

ABONE OL
21 Haziran 2023 09:55
Eski sevgili cinayetinin nedeni ortaya çıktı… TikTok detayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Diyarbakır’da 7 ay önce bir kafeteryada arkadaşlarıyla oturduğu sırada eski sevgilisi Musa Sevim’in (25) silahlı saldırısında yaşamını yitiren 21 yaşındaki Meryem Sevim’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, olay günü Meryem’i merak eden eski sevgili Musa Sevim, genç kızın yakın arkadaşlarından birini arayıp nerede olduklarını sordu. Ardından Yakup Ölmez, İbrahim Çetin, yaşı küçük olan M.S.B., F.A. ile birlikte Meryem’in bulunduğu kafeteryaya gitti.

Daha sonra Meryem ve arkadaşlarının bulunduğu masaya geçen Musa Sevim yanındaki iki kişiye aracı kafeteryanın ön tarafına getirmelerini söyledi.

Meryem Sevim

Katil zanlısı Musa Sevim yanında oturan sanıklardan Yakup Ölmez’e dönerek, “Yakup benim midem bulanıyor. Ben şimdi buraya kusacağım, senin de miden bulanıyor mu” diye sordu.

Yakup da “Yok abi benim midem bulanmıyor, ama sen kus dersen kusarım” dedi. Bunun üzerine Musa  “Ben şimdi buraya kusacağım” dedi. Yakup ise “Kus abi hakkındır” deyince belindeki tabancayı çekerek önce Meryem’in ayaklarına doğru ateş etti.

GERİ DÖNÜP BAŞINA ATEŞ ETTİ

Kafeteryanın kapısına doğru yöneldikten sonra geri gelerek bu kez genç kızın başını hedef alan Sevim, “Benim adım Musa Sevim. İhanetin affı olmaz. Ben adamın anasını sinkaf ederim. Senin de ananı, bacını sinkaf ederim, herkes bunu böyle bilsin” diyerek bu kez başına doğru 4 el daha ateş etti.

Beraberindeki 4 kişi ile birlikte otomobille olay yerinden kaçtı.

İddianamede Musa Sevim dışındaki 4 sanığın da asli fail oldukları ifade edildi. Katil zanlısı Musa’nın yanındaki Yakup’a “Kusayım mı bunun üzerine” dediği, Yakup’un da “Kus hakkındır” diyerek Musa’nın öldürme kastını kuvvetlendirdiği için tüm sanıkların kadına karşı öldürme suçundan cezalandırılmaları gerektiği bildirildi.

TİKTOK’TAKİ CANLI YAYINDAN YERLERİNİ BULDULAR

Kafeteryada Meryem ile birlikte oturan arkadaşlarının tanık olarak ifadelerine de iddianamede yer verildi. Meryem Sevim’in olay öncesi TikTok hesabından canlı yayın yaptığı için Musa Sevim’in kıskançlık krizine girip cinayeti işlediği ortaya çıktı.

Tanık B.Ö. ifadesinde, şu ifadeleri kullandı:

-Cinayetten bir hafta önce Meryem, Musa’nın telefonunda bir kız ile yazıştığını görünce araları bozuldu. İkisi de görüşmüyordu. Musa beni arayıp Meryem’in yerini öğrenmeye çalışıyordu.

-Olay günü Meryem ile Musa ile tartışıp kavga etmişti. Meryem kafede TikTok hesabından canlı yayın yapınca bu yayına Musa’nın yeğenleri de katıldı ve bizi gördüler. Sonra da yanımıza geldiler.

-Masaya geldiklerinde Musa’nın iki yeğeni yanındaydı. Musa silahını ateşleyince herkes masadan kaçıştı.

-Meryem sandalyede oturur vaziyetteydi. Musa kafeden çıktı, sonra geri dönüp silahını tekrar ateşledi. Ben korkudan tuvalete saklandım.

MERYEM ÇIĞLIK ATINCA GERİ DÖNÜP 4 EL DAHA SIKTI

Kafeteryadaki cinayete tanıklık eden Meryem’in arkadaşı S.S. de o anları, “Meryem’in evindeyken eski sevgilisi Musa telefonla arayıp küfür ve tehditler savuruyordu.

Meryem kendisinden ayrıldığı için başka erkeklerle görüştüğü taktirde onu öldürmekle tehdit ediyordu. Meryem TikTok canlı yayını açtı.

Sonra da bana ‘Musa ve arkadaşları da canlı yayına girdi’ dedi. Sonra da bulunduğumuz kafeye geldiler. Musa aniden elini beline atarak ‘İhanetin affı olmaz’ dedi ve iki el ateş etti.

Ben masanın altına gizlenince Meryem’in ayak ve bacağından yaralandığını gördüm. Meryem çığlık atınca geri geldi ve 4 el daha sıkınca Meryem’in sesi kesildi.

Önce kendimi kontol ettim, yaralanmadığımı anlayınca polisler gelip bizi aldılar” sözleriyle anlattı.

“ZARAR VERMEYECEĞİNE DAİR SÖZ VERİNCE GÖRÜŞTÜRDÜM”

Kafeteryada bulunan K.T. ise ifadesinde, şöyle dedi:

-Beni olay günü Musa Sevim aradı. Meryem’i nereden tanıdığımı ve onunla neden birlikte olduğumu sordu. Ben de çocukluk arkadaşı olduğumuzu, aramızda bir ilişki olmadığını söyledim.

-Israrla nerede olduğumuzu sorup buluşmak istedi. Meryem ve diğer arkadaşları kafeye bıraktıktan sonra Musa ile görüştüm. Buluşmaya gittiğimizde yanında birkaç kişi daha vardı. Israrla Meryem’i görmek istiyordu.

-Ben de ona zarar vermeyeceğine dair söz vermesi halinde görüştürebileceğimi söyledim. Birlikte kafeye gittik. Musa Meryem’in yanına oturdu. İkili tartışınca garsonlar bizi uyardılar. Tartışma devam edince Musa sandalyesini biraz geri çekip kendine alan açtıktan sonra Meryem’in ayağına iki el sıktı.

-Meryem yere doğru kapanınca bu kez arkadan yaklaşıp kafasına sıkıp, ‘Ben adamın anasını böyle sinkaf ederim’ dedi. Ben korkudan masanın altına saklandım.

Meryem Sevim

UYUŞTURUCU YALANIYLA KURTULMAYA ÇALIŞTI AMA TUTMADI

İfadesi alınan cinayet zanlısı Musa Sevim, “Meryem’le imam nikahlı evlendik. Olaydan 20 gün önce Meryem’in gebe olduğunu ve arkadaşının kimlik bilgilerini kullanarak özel bir hastanede bebeği aldırdığını öğrendim. İlk başta yalanladı, sonra kabul edince ayrıldık. Meryem olay günü uyuşturucu maddenin etkisi altındaydı, beni tahrik etti. O nedenle vurdum” dedi.

Ancak otopsi raporu Musa Sevim’in iddiasını doğrulamadı. Genç kızın kanında gerek uyuşturucu, gerekse alkol ve uyarıcı hiçbir maddeye rastlanılmadığı Adli Tıp Kurumu’nca tespit edildi.

“İKİ EL SIKTI, GERİ DÖNÜP TEKRAR SIKTI”

Musa Sevim’e yardım ettiği ileri sürülen sanık Yakup Ölmez de ifadesinde, “Musa, Meryem’e ‘Hergün sokaklarda geziyorsun’ dedi.

Ayağa kalkarken silah sesi duydum. Meryem sandalyede oturur vaziyette ellerini dizlerine vurarak bağırıyordu. Bacaklarından vurulduğunu ve Musa’nın elinde silah olduğunu gördüm. Musa’yı dışarı çıkarmaya çalışırken bir anda elimden kurtularak ikinci kez Meryem’e 5 el ateş etti ve ‘Benim adım Musa Sevim ihaneti kabul etmem’ diye bağırdı. Araçla kaçarken yanındaki iki kişiye gidip olayı üstlenmelerini söyledi” dedi.

2’si çocuk 5 sanığın kadına karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam