DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1,88%

Eroğlu Misyonunu Tamamladı!

ABONE OL
3 Nisan 2015 08:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

19 Nisan’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik 7 aday arasındaki propaganda yarışı kıyasıya sürerken Yeni Bakış, 7 aday arasından birini Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyacak olan vatandaşın nabzını tuttu

Vatandaşların ortak söylemi, Cumhurbaşkanı olacak olan ismin genç dinamik ve birikim sahibi olması yönünde

Vatandaşların Cumhurbaşkanı seçilecek olan isimden en önemli talepleri ise, kendinden önce vatandaşını düşünmesi, bir yerlerden emir almaması ve vizyon sahibi olması 

Derya ŞİMŞEK- Sılay TAŞKAN

Cumhurbaşkanlığı seçimine 15 gün kala Yeni Bakış vatandaşa  o koltukta nasıl bir lider görmek istediğini sordu. Gazetemize konuşan vatandaşların hepsi de  Cumhurbaşkanı’nın genç ve dinamik olması görüşünde birleşti.

Vatandaş ne dedi?

Ekram Tayfur: “Bir Cumhurbaşkanı’nın yaşı ortalama 40-45 olmalıdır. Cumhurbaşkanı önce görevinin  bilincinde olmalı. Bir şeyleri başarabilmesi için öncelikle dinamik ve bilinçli olması lazım. Cumhurbaşkanı seçilecek olan adaydan talebim biri veya birilerinden talimat almaması ve  kendi ailesine neyi layık görürse halkına da onu yakıştırmasını istiyorum.” 

Erkan Tayfur: “Bir Cumhurbaşkanı,  35-40 yaşlarında olmalı. Gençlik dinamizm demektir, şimdiki Cumhurbaşkanımıza baktığımızda artık o dinamizmi göremiyoruz, bence bu işi artık genç insanlara bırakması lazım.”

Sevil Altınkalp: “Siyasi tecrübenin yanında dinamizmi de olmalı bu en verimli yaş olarak 40-45’e denk gelir. Şimdiki başkanın yerine genç birini tercih ederim.”

Aykut Altınkalp: “Bir Cumhurbaşkanı’nın bana göre hem tecrübeli hem de genç olması avantajlıdır. Yani çağa ayak uyduran gelişmeleri anında kavrayabilecek ve anında halkının yararına kararlar üretebilecek dinamik biri…”

Sinan Yaşar: “Cumhurbaşkanı 50-60 yaşlarında tecrübeli bir isim olmalı. Anayasal yetkiler bakımından çok da sorumluluğu olmasa da Cumhurbaşkanı toplumun lideridir. Cumhurbaşkanı olacak kişi toplumunu bölmemeli, birleştirici olmalı” 

Veysi Dindar: “Cumhurbaşkanı 45’li yaşlarda olmalı. Dinamik ve atak olmalı. Dinamik bir liderin bu enerjisi doğal olarak toplumuna da yansır, emekliliği gelen bir insanın toplumuna da verebileceği pek fazla bir şeyi kalmaz” 

Yavuz Umar: “Cumhurbaşkanı deneyimli olmalı ancak bu dün söylediğini unutup bugün farklı konuşan biri olmamalı. Bizim Cumhurbaşkanımız cesur ve dürüst olmalı, korkmamalı ve halkının haklarını sonuna kadar savunmalı. Bizim Cumhurbaşkanımız o koltuğa bir ömür yapışıp kalan biri olmamalı.” 

Ali Akkoyun: “Cumhurbaşkanı 40-45 yaşlarında olmalı. İnsanoğlu yaşlandıkça hem söylediklerini unutmaya başlar hem de dinamizmini kaybeder. Bizim tecrübeli ancak dinamik bir lidere ihtiyacımız var. Eroğlu bugüne kadar yapacağını yaptı artık bu işi başkalarına bıraksın.” 

Sedat Dursun: “Cumhurbaşkanı sağlam karakterli olmalı. Kendinden fazla halkının menfaatlerini düşünmeli. Atak olmalı, girişimci olmalı.” 

Erkan Özdoğan: “Cumhurbaşkanı olacak kişinin eğitimi yetişme şekli ve vatandaşına bakış açısı çok önemlidir. Cumhurbaşkanı kendinden önce halkını düşünmelidir. Girişimci olmalıdır, paylaşımcı olmalıdır ve en önemlisi o koltuğa oturduğu gibi günü geldiğinde kalkmasını da bilmesi gereklidir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam