DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20355335,94%
Erkan Baş’tan Can Atalay isyanı: Burası Dingo’nun ahırı değil

Erkan Baş’tan Can Atalay isyanı: Burası Dingo’nun ahırı değil

Erkan Baş’tan Can Atalay isyanı: Burası Dingo’nun ahırı değil - Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, “Seçim sonuçları ne olmuş olursa olsun, burası Dingo’nun ahırı değil. Bu ülkede halen yürürlükte olan bir anayasa var. Biz bu anayasanın gereğinin derhal yapılmasını istiyoruz.” dedi. Baş ayrıca Can Atalay’ın, TİP’in Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeliği için adayı olduğunu da açıkladı.

ABONE OL
14 Haziran 2023 15:35
Erkan Baş’tan Can Atalay isyanı: Burası Dingo’nun ahırı değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Can Atalay’ın bir an önce serbest bırakılmak zorunda olduğunu vurgulayan Baş, “Adalet Bakanının yorumu falan hiç önemli değil. Anayasa var, Anayasa hükmü açık, durum net. Milletvekilimiz derhal tahliye edilmelidir. Genel seçimlerde bu ülkede yaşayan yurttaşlar Can Atalay’a bir görev daha verdi. Şimdi daha önceki görevlerinin sorumluluklarının bir devamı olarak Can hapisten çıkmalı, esaret bitmeli ve Hatay halkının mücadelesine katılmalıdır.” dedi.

“BURASI DİNGO’NUN AHIRI DEĞİL”

Baş, “Biz seçim sonuçlarını pek çok açıdan tartışıyoruz, pek çok açıdan değerlendiriyoruz. Seçim sonuçları ne olmuş olursa olsun, burası Dingo’nun ahırı değil. Bu ülkede halen yürürlükte olan bir anayasa var. Biz bu anayasanın gereğinin derhal yapılmasını istiyoruz. Öyle o ne istiyor, bu ne düşünüyor, kimin keyfi ne diyor bunların hiçbir önemi yok. Biz istiyoruz diye de değil, Hatay halkı bir karar verdi, iradesini ortaya koydu, bunun gereğini yapmalılar.” diye konuştu.

“O YEMİNİN GEREĞİNİ YAPIN”

Meclis’te yemin eden bütün milletvekillerine çağrıda bulunan Baş, “O yeminin gereği şimdi hep beraber Can Atalay’a özgürlük demektir. O yeminin gereği seçilmiş bir milletvekilinin Hatay halkının iradesinin gasp edilmesine karşı ses yükseltmektir. Bu talep bu ülkede yaşayan milyonlarca yurttaşın ortak talebidir.”

“CAN’IN ŞU ANDAKİ BEKLENTİSİ, TAHLİYE OLUR OLMAZ HATAY’A ULAŞMAK”

Dün Silivri’de Can Atalay’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Erkan Baş şöyle devam etti:

“Maalesef parlamentoda temsil edilen bir siyasi partinin genel başkanı olarak bir milletvekili arkadaşımla görüşebilmek için cezaevi ziyaretinde bulunmak durumundayım. Bunun kendisi bile başlı başına bir skandal değil midir?

Eğer korktukları şey, depremde işledikleri suçların üzerine gideceğiyse, Can’ın o kararlı duruşunu daha önceki davalarından bildikleri için, başımıza bir bela almayalım diye düşünüyorlarsa, başlarına çok daha büyük bir bela alacaklarını buradan açık ve net olarak ifade ediyorum.

Her şartta Türkiye İşçi Partisi, başta Hatay olmak üzere bu ülkedeki yurttaşlara verdiği her sözü tutacaktır. Can’ın şu andaki beklentisi, cezaevinden tahliye olur olmaz Hatay’a ulaşmaktır. Oradaki yurttaşları dinlemektir. Bunu engelledikleri durumda cezaevinden milletvekili faaliyetlerine devam edeceğini herkes bilsin.

Zaten koca bir hapishaneye dönmüş bir ülkede daha küçük bir hapishaneye bizi soktuğunuz için halka karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeyeceğimizi düşünüyorsanız hayal görüyorsunuz.

Önümüzdeki hafta sonu ben gidiyorum Hatay’a. Can’ı bırakmazsınız ondan sonraki hafta Sera gider. Hatay halkının mücadelesini, sesini büyüteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

“CAN ATALAY, MECLİS İNSAN HAKLARI KOMİSYONU ÜYELİĞİ ADAYIMIZDIR”

Can Atalay’ın, TİP’in Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeliği için adayı olduğunu duyuran Baş, “Bu utanç da size düşsün. Meclisin İnsan Hakları Komisyonu üyesi bir milletvekilini cezaevinde tutmaya, bu utanca ortak olmaya devam edecekler mi çok merak ediyorum.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam