DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056582-1,14%
Erdoğan’dan Tanju Özcan’a ‘heykel’ yanıtı

Erdoğan’dan Tanju Özcan’a ‘heykel’ yanıtı

Erdoğan’dan Tanju Özcan’a ‘heykel’ yanıtı - Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seçimi kazanırsa heykelini dikeceğim' diyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yanıt verdi.

ABONE OL
16 Haziran 2023 15:00
Erdoğan’dan Tanju Özcan’a ‘heykel’ yanıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Seçimlerden aylar önce “Erdoğan seçimi kazanırsa Bolu’nun en görünür yerine heykelini dikeceğim” diyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözünü yerine getirme içi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muvakatname istedi.

Tanju Özcan, sözünü tutacağını açıklayarak, yaşayan bir kişinin heykelinin yapılması için önce o kişinin rıza göstermesi gerektiğini belirtip, Erdoğan’a mektup yazdı.

ONAY VERMEDİ

Özcan’ın mektubuna Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla cevap geldi. Cevap mektubunda Erdoğan, Bolu’ya yapılması planlanan heykeline onay vermedi. Mektupta, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız devlet adamlarının heykelleriyle değil, hizmetleriyle anılması gerektiği hususunu vurgu yaparak, heykelin yapımına muvafakatlerinin bulunmadığın ve yapılması düşünülen heykel masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlarımıza yardım yapılmasının daha yerinde olacağını tensip buyurmuşlardır.”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Seçimlerden önce verdiğimiz söz üzerine geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanına mektup göndererek, muvafakat istedik. Ancak kendileri heykele harcanacak paranın ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını ve heykel yapılmamasını uygun gördüler. Biz zaten bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza adil şekilde yardımda bulunduğumuz gibi bu heykele harcanacak parayı da yine adil bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam