DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20685723,67%
Erdoğan’a “video” tepkisi: Kendisi açısından eksi puan

Erdoğan’a “video” tepkisi: Kendisi açısından eksi puan

Erdoğan’a “video” tepkisi: Kendisi açısından eksi puan - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Kongresi’nde aday olan Cemal Canpolat’ın kendisine yönelik yaptığı sert konuşmanın AKP tarafından kullanılmasına tepki göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu.

ABONE OL
12 Ekim 2023 11:40
Erdoğan’a “video” tepkisi: Kendisi açısından eksi puan
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni seçilen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu.

Sarıyer’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleşen buluşma sırasında İmamoğlu’na, kongrede aday olan eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın, “CHP’lilerin İBB’de başka bir parti üzerinden işe girebildiği, sadece kongre döneminde delegeleri oy karşılığı İBB’de işe almaya başladığı iddiaları” hatırlatıldı.

Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’daki en büyük rakibiniz olacak AKP tarafından da Cemal Canpolat’ın sözleri kullanılıyor. Siz nasıl değerlendirirsiniz bu açıklamaları?” sorusuna şu yanıtı verdi:

– Dil ve üslup açısından yaşanmaması gereken tarz veya içerik yaşandı. Bunlar yaşanıyor. Bizim partimizin demokrasisi yüksek seviyede gözetilen ve ortamların yaşatıldığı  kongreleri oluyor. Burada da tabi kimsenin dilini kontrol etmek gibi bir şansı yok. Ne kongreyi yöneten divan başkanı, ne de bir başkası. Bunlar olabiliyor. Varsa içerik olarak usulüne  uygunsuz ya da kaldırılamayan meseleler  muhtemeldir ki partimizin belli disiplin işlemlerini yürüteceğini düşünüyorum. Onun ötesinde benim hafızamda başka bir kavramı yok.

İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’i ziyaret etti.

“BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYOR”

– Rakibimizin zaten Ekrem İmamoğlu’na dönük, icraatlarına dönük, İstanbul’a kattıklarına dönük hiçbir eleştiri sayfası yok. Böyle boş işlerle uğraşıyor. 4.5 yıldır Ekrem İmamoğlu’na muhalefet yapmaya bir çaba gösteriyorlar. Buna Sayın Cumhurbaşkanı’nın grup toplantısında eşlik etmesini üzüntüyle karşıladım. O da Sayın Cumhurbaşkanı’nın ortaya koyduğu rejimin, sistemin bir karşılığı olsa gerek.

“MİSAFİR EDELİM YA DA GİDELİM”

– Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın o videoları izlemesinin yerine İstanbul’un meseleleri üzerine birçok konuyu benimle konuşmasının ve tartışmasını dilerdim. İstanbul sevgisi, aşkı, İstanbul kongresinin bir kısım görüntülerini grup toplantısında yayınlamakla gösterilmez. Ben buradayım. Gelsinler ya da davet etsinler, misafir edelim ya da gidelim.

– İstanbul meseleleri, imzalanmayan Beylikdüzü- Sefaköy Metrosu ya da birçok konusu var. 4.5 senedir bekleyen bir metro kararının önünde imzalanmayarak durması, birçok yatırım planına alması gereken hususların yatırım planına alınmaması gibi hususları konuşalım. Bence sayın Cumhurbaşkanımızın gündemi o olmalı. Ben oraya yansıtılmasını kendileri açısından bir eksi puan olarak görürüm.

“BAŞKA KONULAR HAFIZAMDA YOK”

Cemal Canpolat’ın kongrenin ardından kendisi ile iletişime geçip geçmediğinin sorulması üzerine İmamoğlu “Bizim sayın il başkanımızla çok yoğun gündemimiz var. O gündeme odaklandık. Başka konular benim hafızamda yok şu anda hiç” yanıtını verdi.

“CANPOLAT KONGREDEN BİR GÜN SONRA ARADI”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e de CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın Cemal Canpolat’ın disipline verileceği yönündeki açıklaması hatırlatarak “Disiplin süreci il üzerinden yürüyecek. Siz de görevi devraldınız ve bir süre sonra önünüze böyle bir dosya geldiği zaman  nasıl karar vereceksiniz, bunun yöntemi ne olacak?” sorusu yöneltildi. Çelik, bu soruya şu yanıtı verdi:

– Önceki soruyla bağlantılı olarak şunu söyleyeyim Sayın Canpolat kongreden bir gün sonra beni aradı. Tebrik etti, başarılar diledi ve “Bundan sonraki süreçte bana ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayım” ifadesi kullandı.

– Görevi dün devraldık. Dilekçe gelmesi durumunda partimizin zaten disiplin kurulu da kongrede seçildi. Disiplin Kurulu  gelen dilekçeyi kendi içerisinde değerlendirecektir. Son olarak da şunu ifade etmek istiyorum. Siyasi rakiplerimiz CHP kongrelerini toplantılarda izleterek bir gündem oluşturma durumunu bir kenara bırakmalı.

– Bu ülkenin çok derin problemleri var. Bugün bu ülkede 3. sınıfa giden çocuklar ekonomi konuşmaya başlamışsa, 7 bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaş 6 bin lira kira ödemeye başlamışsa ve bu ülkede gençler kendilerine gelecek görmeyip bütün umudunu başka ülkelere bağlamışsa asıl konuşulması gereken bunlardır. Bence  görevde olanlar vatandaşın gerçek sorunlarıyla ilgilenmelidir.

“GENEL BAŞKANIMIZ TEBRİK ETTİ”

Özgür Çelik, CHP Genel Merkezi’nden tebrik telefonu alıp almadığının sorulması üzerine ise “Sayın genel başkanımızla telefon konuşması gerçekleştirdik. Genel başkanımız tebrik ettiler, başarılar dilediler” yanıtını verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam