DOLAR 32,5964 0.29%
EURO 34,8083 0.09%
GBP 40,6283 -0.03%
ALTIN 2.491,770,31
BITCOIN 20642953,77%
Erdoğan muhalefet için ‘Herkesi tehdit eden, dikta heveslisi’ dedi

Erdoğan muhalefet için ‘Herkesi tehdit eden, dikta heveslisi’ dedi

Erdoğan muhalefet için ‘Herkesi tehdit eden, dikta heveslisi’ dedi - 21 yıldır kimsenin özgürlüğüne, hayat tarzına, giyimine, kuşamına karışmamış kuşatıcı bir siyasi iradeden yana olduklarını söyleyen Erdoğan “Ya da öğretmeninden polisine, sanatçısından gazetecisine önüne gelen herkesi tehdit eden dikta hevesli bir zihniyeti seçeceğiz” dedi.

ABONE OL
9 Mayıs 2023 18:40
Erdoğan muhalefet için ‘Herkesi tehdit eden, dikta heveslisi’ dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Erdoğan muhalefet için ‘Herkesi tehdit eden, dikta heveslisi’ dedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Aydın Atatürk Kent Meydanı’ndaki mitinginde vatandaşlara hitap etti. Buradaki konuşmasına, vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, “Aydın 14 Mayıs’ta sandıkları patlatmaya var mısın? Bunlara gereken dersi vermeye var mısın? Allah sizden razı olsun. Durmak yok.” ifadelerini kullandı.

“Yine kabına sığmayan, coşkun ırmaklar gibi akan bir Aydın görüyorum karşımda.” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu Aydın isterse, bu defa sandıkları bir başka patlatır. Sokaklara, caddelerde taşan sevdanız için her birinize teşekkür ediyorum. Rabb’im, muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Buradan Aydın’ın komşuları olan Muğla’ya, Manisa’ya da en kalbi selamlarımı gönderiyorum. Elbette gönlümüz tüm Türkiye’yi ziyaret etmeyi, her ilimize selam vermeyi istiyor. Ancak bu sene ramazan ayını özellikle depremzedelerimize ve deprem bölgesindeki illerimize ayırdık. Gidemediğimiz illerimize 14 Mayıs’tan sonra inşallah teşekkür ziyareti yapacağız. Tabii bunun için önce 14 Mayıs’tan zaferle çıkmamız gerekiyor. Hazır mıyız, sandıkları patlatıyor muyuz? Birilerini de sandığa gömüyor muyuz? Sizin bu heyecanınız, bu aşkınız var ya bu işin bittiğini haber veriyor.”

“BUNLARDAN BU ÜLKEYE FAYDA OLUR MU?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 4 gün kaldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Pazar günü kendimizle birlikte evlatlarımızın da geleceği adına çok önemli bir karar vereceğiz. Tavrımızı ya tüm terör örgütleriyle amansız bir mücadele yürütenlerden ya da FETÖ’cü ve bölücülerle kol kola yürüyenlerden yana kullanacağız. Tercihimizi ya aile kurumuna sahip çıkanlardan ya da LGBT’yi başımıza musallat edeceklerden yana belirleyeceğiz. Bu CHP, İYİ Parti, HDP LGBT’ci mi? Diğer yavrucukları söylemeye gerek var mı? İstanbul, Ankara Büyükşehir belediyecileri, onların belediye başkanları zaten LGBT’cilerin en büyük finansörü. Peki, AK Parti’ye LGBT girebilir mi? MHP’ye LGBT girebilir mi? Cumhur İttifakı’na girebilir mi? Çünkü biz, ailenin kutsallığına inanıyoruz. Ailemizi asla bunlara yedirmeyiz. Onun için çok çalışacağız. Oyumuzu ya eser siyasetinden, ülkeye ve millete hizmet siyasetinden ya da yıkım siyasetinden, takoz siyasetinden yana kullanacağız.

Teveccühünüzü ya 21 yıldır ülkemizi her alanda başarıdan başarıya koşturmuş tecrübeli kadrolara vereceksiniz ya da geçmişinde SSK’yı batırmak… Yahu torununu SGK’lı yapmak… Bu bay bay Kemal var ya torununu Sosyal Güvenlik Kurumuna kaydediyor, düşünebiliyor musunuz? Bunlar hırsız. Bunlardan bu ülkeye fayda olur mu? Seçimde oy kullanamamak dahil, her türlü skandalın olduğu defolu bir şansa yetki verir miyiz? Ya ülkemiz ekonomisini kendi kaynaklarımızla güçlendirmeye, büyütmeye devam edeceğiz ya da Londra tefecilerinin, IMF’nin eli sopalı komiserlerinin ekonomimize çökmesine rıza göstereceğiz. Bunları kabul edebilir miyiz?”

“BİZİM BUNLARA İHTİYACIMIZ YOK”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, Başbakanlığı sırasında Davos’a yaptığı ziyarete değindi.

Erdoğan, “O zaman bu bebecan yanımda, bakanım, beraber ordayız. IMF’in başkanı diyor ki ‘Bize bazı şeylerde müdahale ediyorlar.’ Kendisine dedim ki ‘Sayın Başkan, sen paranı alıyor musun?’ O zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var. ‘Alıyorum.’ ‘Ama sen Türkiye’yi idare edemezsin, ben Başbakanım, Türkiye’yi ben idare ederim. Müdahale edemezsin.’ Baktım, bu bebecanın yanakları kızarıp bozarmaya başladı.” diye konuştu.

Türkiye’nin IMF’ye borcunu 2013’e kadar ödediğini ve artık IMF ile bir ilişkinin kalmadığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu CHP ne diyor, ‘IMF’den borç alın da biraz rahatlayalım.’ ‘Gerek yok, biz bize yeteriz.’ dedik ve o gün bugün 10 sene geçti. Biz IMF’den bir Allah’ın kuruşunu almadık. Ama bunlar Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacağını söylüyor. Bunlar tefeci, bunlar esrar, eroin kaçakçısı. Bunlardan size yar olmaz ama bununla benim halkımı kandırmaya çalışıyorlar. İşte, pazar günü bunlara dersi vermeye hazır mıyız? Bizim bunlara ihtiyacımız yok.”

“21 YILDIR KİMSENİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KARIŞMADIK”

“21 yıldır kimsenin özgürlüğüne, hayat tarzına, giyimine, kuşamına karışmamış kuşatıcı bir siyasi iradeden yana olduk ya da öğretmeninden polisine, sanatçısından gazetecisine önüne gelen herkesi tehdit eden dikta hevesli bir zihniyeti seçeceğiz.” ifadesini kullanan Erdoğan, “Şimdi isterseniz koalisyon masasının adayının gerçek yüzünü bir görelim.” diyerek, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişte SSK Genel Müdürü olduğu döneme ilişkin videoyu alandaki ekrandan vatandaşlarla izledi.

Kılıçdaroğlu’nun, gazeteci Savaş Ay’ın programındaki hastaneler ve SSK konusundaki diyaloğun bulunduğu görüntülerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşinin yanı sıra HDP’nin aralarında olduğu farklı parti temsilcilerinin açıklamalarına yer verildi.

Erdoğan, “Bu Selo, Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin katline neden oldu ve Yasin Börü yavrumuzu bunlar şehit ettiler.” dedi.

Aydın’daki Kürtlere seslenen Erdoğan, “Bunların bu halini görüp de hala CHP, İP, HDP’ye oy verebilir misiniz? Vermeyeceğiz. Onun için bunları gümbür gümbür sandığa gömeceğiz.” diye konuştu.

“VAKTİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM”

Tablonun net, açık ve kesin olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bay bay Kemal, ‘Selo’yu çıkaracağız’ diyor. Bu ne millidir ne yerlidir. Öyleyse bu hesabı kim sorabilir? Milletim ve bu kardeşiniz. Soracağız. Türkiye’nin her üç beş ayda bir siyasetin krize girdiği eskinin kelebek ömürlü koalisyon günlerine dönmemesi için hepimize görev düşüyor. 21 yılda sabırla inşa ettiğimiz kazanımların sürmesi için her birimize çok önemli sorumluluklar düşüyor. Pazara kadar olan kısıtlı vakti çok iyi değerlendirmemiz lazım. Sizlerden buraya gelemeyen her bir vatandaşımıza muhakkak ulaşmanızı istiyorum. Kendisine benim selamımı ilettikten sonra oyuna talip olduğumuzu söylemenizi istiyorum. Kırgınlık varsa gönlünü alacağız, kafa karışıklığı varsa gidereceğiz, kararsızsa tercihi şahsımızdan ve Cumhur İttifakı’ndan yana kullanması için mutlaka ikna edeceğiz. Her gün en az bir kişiye ulaşırsak, Allah’ın izniyle bu iş bitmiş demektir.”

Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına seslenen Erdoğan, “Bugün itibariyle yaşadığınız ülkelerde kurulan sandıklar kapanıyor. Hamdolsun, bu seçimde yurt dışında rekor bir katılım sayısına ve oranına ulaştık. Engelleme çabalarına, bölücülerin saldırılarına rağmen, özgür iradelerini sandığa yansıtan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Erdoğan, havalimanlarında ve gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerinin ise 14 Mayıs’a kadar devam edeceğini hatırlatarak, “Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız seçim günü sandık kapanma saatine kadar oylarını buralarda kullanabilecekler.” dedi. (AA)

Kılıçdaroğlu, İngiliz Guardian gazetesine konuştu: Her şeye rağmen kazanacağızİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu, İngiliz Guardian gazetesine konuştu: Her şeye rağmen kazanacağızAkşener: Yakında peygamberliğini ilan ederse hiç şaşırmamİlginizi ÇekebilirAkşener: Yakında peygamberliğini ilan ederse hiç şaşırmam

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster aile AKP CHP Cumhurbaşkanı deprem FETÖ HDP İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu MHP Recep Tayyip Erdoğan seçim şehit Terör Yasin Börü

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam