DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056922-0,65%
Erdoğan afişine ‘Bıyık çizdi’ diye tutuklanmıştı: Tahliye edildi

Erdoğan afişine ‘Bıyık çizdi’ diye tutuklanmıştı: Tahliye edildi

Erdoğan afişine ‘Bıyık çizdi’ diye tutuklanmıştı: Tahliye edildi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asılı bulunan afişine bıyık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve 'hakaret' suçundan yargılanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.K'ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Liseli genç, cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

ABONE OL
6 Temmuz 2023 11:55
Erdoğan afişine ‘Bıyık çizdi’ diye tutuklanmıştı: Tahliye edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Mersin’de Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde evlerinin yakınında yer alan billboardlarda asılı Recep Tayyip Erdoğan’ın billboardındaki fotoğrafına bıyık çizdiği için tutuklanan ve hakkında ‘Hakaret’ davası açılan lise öğrencisi M.K, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Liseli gencin cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜ SONUCU GÖZALTINA ALINDI 

Meydana gelen olaydan sonra harekete geçen polis ekipleri çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları ve MOBESE kameralarında yoğun bir inceleme ve araştırma başlattı.

Kamera incelemesinde kimliği belirlenen M.K, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Çocuk Mahkemesi’nce Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan tutuklandı.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE KARARI

Tarsus Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu’nda yaklaşık 40 gün hapis yatan M.K, Mersin Çocuk Mahkemesi’nde ilk duruşmaya çıktı.

Duruşmada billboarda mizah amaçlı bıyık yaptığını ve Cumhurbaşkanı’na hakaret amacında olmadığını dile getiren genç tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme, yapılan yargılama sonucunda M.K’nin, dosya kapsamında yer alan görüntü ve belgelerle ‘Hakaret’ suçunun sabit olduğu hükmüne vararak, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, M.K’nın ceza evinde yattığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam