DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2166584-0,07%
Ercan’ın açılışı erteleniyor

Ercan’ın açılışı erteleniyor

ABONE OL
14 Nisan 2023 21:10
Ercan’ın açılışı erteleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, elektrikte yaşanan sıkıntı nedeniyle yeni havalimanının açılışının da birkaç gün gecikeceğini söyledi.

BRT’de yayınlanan "17’inci Saat" adlı programa telefonla katılarak soruları yanıtlayan Erhan Arıklı, “Eylem nedeniyle yeni Ercan Havalimanı’nda anda işler aksıyor. Cihazların kontrol edilmesi gerekiyordu. Bu havalimanının açılmasını da birkaç gün geciktirebilir.” dedi.

Bayram nedeniyle havalimanında yaşanacak yoğunluğa işaret eden Bakan Arıklı, yarın bir değerlendirme yapılacağını belirterek, uzmanların risk olduğunu söylemesi halinde bayram yoğunluğunu da göze alarak açılışı birkaç gün erteleyebileceklerini söyledi.

Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası'nın (El-Sen) sivil itaatsizlik eylemini işaret ederek, “Anlamsız bir eylem. Hem vatandaşı sıkıntıya soktu hem ülkeyi maddi açıdan zora soktu hem de açılışı sabote etti” dedi.

Yerli havayolu şirketi ile ilgili olarak ise Bakan Arıklı ilk uçuş ile kendisinin de İstanbul’a gideceğini belirtti. Arıklı, yeni havayolu şirketinin kurulmasıyla bilet fiyatlarının da makul seviyelere indiğini belirterek, “Tek bir uçak bile fiyatlara etki etti. Umarım başka havayolu şirketlerini de piyasaya girmeye ikna ederiz. Ne kadar çok yolcu taşırsak ekonomimiz o kadar canlanacak.” diye konuştu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, yine 12 Nisan'da aynı programda Ercan Havaalanı'nın yeni terminal binası ve pistinin 18 Nisan’a hizmete gireceğini ve açılışın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını belirtmişti.

YAPIMINA 10 YIL ÖNCE BAŞLANDI, AÇILIŞ İÇİN 5 YILDIR BEKLİYOR

2013 yılında mevcut Ercan Havalimanı işletmeciliği ve aynı zamanda yeni Ercan Havalimanı’nın inşaat ve işletmesi, Türkiye'de faaliyet gösteren ve Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu Taş Yapı firması olan TT Airport’a özel izinle verilmişti.

Yeni terminalin 2018’in ikinci yarısında tamamlanması öngörülüyordu. 

YENİ TERMİNALİN ÖZELLİKLERİ NELER?

128 bin metrekarelik terminal alanına sahip, toplam 85 bin metrekarelik açık ve kapalı otoparkı olacak, yeni VIP binası olacak.
Girişler, 4 sağda ve 4 solda olmak üzere x-ray cihazlarıyla sağlanacak. Ardından geçilecek alanda yolcuları 60 adet check-in noktası karşılayacak. Burada verilen bagajlar, elektronik sistemler ve güvenlik tarama cihazlarıyla el değmeden 15 metre aşağıya indirilecek, uçağa güvenli bir şekilde taşınacak.
4.5 kilometrelik de bir bagaj ray hattına sahip olacak.
Terminal, ilk aşamada 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak, ileride olabilecek gelişmelere göre büyütülebilecek.
Giden yolcu için 24 adet, gelen yolcu için 20 olmak üzere 44 pasaport kontrol noktası, engelli ve özel geçişler yer alacak.
Güvenliğin sağlanması için, servis araçları ve yolcu araçları ayrı bölmelerden alana giriş yapacak.
Pist uzunluğu 3 bin 200 metre.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam