DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9739 -0.31%
GBP 40,9811 0.22%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2261730-0,46%
Elleçleme hizmet alım ihalesi görevinden etti: Yeni tasfiye memuru müsteşar Enver Öztürk oldu

Elleçleme hizmet alım ihalesi görevinden etti: Yeni tasfiye memuru müsteşar Enver Öztürk oldu

ABONE OL
28 Nisan 2023 09:45
Elleçleme hizmet alım ihalesi görevinden etti: Yeni tasfiye memuru müsteşar Enver Öztürk oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yüksek İdare Mahkemesi'ne taşınan ve nisan başında Gazimağusa ve Girne limanlarındaki iş durdurma eylemine neden olan elleçleme (yükleme ve boşaltma) hizmet alımı ihalesi, Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Tasfiye Memuru Hande Güzoğlu'nun başını yaktı.

Gazimağusa ve Girne limanlarında faaliyet yürüten armatörler, gemi acenteleri ve vinç işletmecileri, tasfiye memurunun iki limanda ayrı ayrı elleçleme hizmet alımına çıkmasının yasal olmadığı gerekçesiyle ara emri için mahkemeye dava dosyalamış ve 3 Nisan günü de her iki limanda faaliyetlerini durdurmuştu. 

Başbakan Ünal Üstel'in devreye girmesiyle iş durdurma eylemi süresiz askıya alınmıştı. 

Üstel'in, tasfiye memuruna, Yüksek İdare Mahkemesi'ndeki dava sonuçlanana kadar konu ihaleyi yürütmemesi konusunda talimat verdiği bildirilmişti. 

Görüşmede örgütler, "Limanda faaliyet gösteren firmaların kolektif bir ortaklık katılımı ve devletin de içinde olacağı bir yönetim modeliyle elleçleme hizmetlerinin yürütülmesi ve kâr amacı gütmeden Gazimağusa ve Girne limanlarının alt yapı ve teknik eksikliklerin giderilmesi"ni önermiş, Başbakan Üstel'in öneriyi değerlendireceğini söylediği açıklanmıştı.

18 Nisan'da toplanan Bakanlar Kurulu, yaşanan bu gelişmeler üzerine, 20 Mayıs 2022 tarihinde yasa gücünde kararname ile Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi'nin tasfiye işlemlerini gerçekleştirmesi maksadıyla Kıbrıs Türk Liman İşçiler Şirketi'ne tasfiye memuru olarak atanan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü avukat Hande Güzoğlu'nun görevine son verdi.

Çıkarılan yasa gücünde kararnameye dayanılarak, Mayıs 2022'deki Bakanlar Kurulu tadil edildi ve Güzoğlu'nun yerine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı avukat Enver Öztürk, tasfiye memuru olarak atandı.

Karar dünkü (27 Nisan) Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu, 20 Mayıs 2022 tarihinde, çıkardığı “Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin Tasfiyesine İlişkin Yasa Gücünde Kararname” ile 1976 Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Yasası'nın "65 yaşını doldurmamış" kriterine uygun üye kalmadığından Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin tasfiyesi kararı almıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam