DOLAR 32,3646 -0.37%
EURO 34,7035 -0.33%
GBP 40,5776 -0.37%
ALTIN 2.394,44-1,15
BITCOIN 18834120,83%
Elif’i 4 bıçak darbesiyle katletmişti, doktorlar katil için karar veremedi

Elif’i 4 bıçak darbesiyle katletmişti, doktorlar katil için karar veremedi

Elif’i 4 bıçak darbesiyle katletmişti, doktorlar katil için karar veremedi - Denizli’de eşi Elif Irmak’ı dört bıçak darbesi ile öldüren çıkarıldığı mahkemede “Gaipten sesler duydum” diyen katili, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı. Hekimler 29 gündür tedavi gören sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin rapor için üç hafta ek süre istedi.

ABONE OL
29 Eylül 2023 09:00
Elif’i 4 bıçak darbesiyle katletmişti, doktorlar katil için karar veremedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Denizli’de eşi 18 yaşındaki Elif Irmak’ı kürtaj yaptırdığı iddiası ile bıçaklayarak öldüren Ahmet Emre Irmak’ın (25) yargılamasına devam edildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü celseye Irmak’ın yakınları katılırken Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözetim altında tutulan Ahmet Emre Irmak katılmadı.

‘GAİPTEN SESLER DUYDUM DEMİŞTİ’

Eş katili ilk celsedeki savunmasında olay anına ilişkin şunları söyledi:

“Gaipten sesler duydum. Babamın Suriyeli bir kadınla evlendiğini duydum. Eşimi nikâh şahidi olarak götürmüş. Suriyeli kadının oğlu ile eşimin yakınlaşması olmuş. Eşim beni aldatmış, bu şekilde sesler duydum.

Evde konu açıldı. Kulağıma gelen sesleri hatırlayarak sinirlendim, eşime tokat attım. Bu sırada Elif mutfağa koştu. Peşinden koştum. ‘Seni babanın evine götüreceğim’ dedim. Bir tartışma çıkar düşüncesiyle mutfak tezgâhının üzerindeki bıçağı belime soktum.

Saçından ve kolundan sürükledim. 100 metre gittikten sonra kayınvalidemin sesini duydum. ‘Onu nereye götürüyorsun. Onun sevdiği var onu sevdiğine vereceğim’ diye gaipten sesler duydum. Eşimin karnına ve beline bıçağı salladım. 4 sefer bıçak darbesi vurdum”

Gaipten sesler duyduğunu iddia eden katil eş 3 hafta daha hastanede kalacak.

‘EK GÖZLEM SÜRESİ İSTENDİ’

Tutuklu bulunduğu süre içinde Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen sanık hakkında hekimler tanı koyamadı ve bu amaçla bir ay gözetim altında tutulması gerektiğini bildiren yazıyı mahkemeye gönderdi.

Temmuz ayındaki ikinci celsede sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla hastaneye yatırılmasına karar verildi. 1 Eylül’de hastaneye yatırılan sanığa ilişkin ön rapor üçüncü celsede mahkemeye ulaştı.

Ön raporda sanığın yatarak tedavi edildiği ve hakkında rapor düzenlenebilmesi için üç hafta ek gözlem süresine ihtiyaç duyulduğu bildirildi. Savcılık ve taraf avukatları yargılama için raporların beklenmesi yönünde görüş belirtti.

Mahkeme heyeti ek gözlem süresi tanınması ve sanık hakkında rapor tanzim edilmesinin beklenmesi, ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yargılama 14 Kasım tarihine ertelendi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Olay geçtiğimiz yıl Kasım ayında Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Pınarkent Mahallesi’nde yaşanmıştı. Gece yarısı eşini kürtaj yaptırdığı iddiasıyla evde darp eden katil zanlısı, birkaç sokak ilerideki baba evine götürmek üzere sürüklemeye başlamış, evden 100 metre uzaklaştıktan sonra yol kenarında boş bir arsa içinde bıçaklayarak öldürmüştü.

Göğsünden, sırtından ve karnından darbe alan genç kadın olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yapılan otopsisinde hamile olmadığı ve kürtaj yaptırmadığı ortaya çıkmıştı. Sanık hakkında ‘Kadına Karşı Kasten Öldürme’ ve ‘Eşi Kasten Öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam