DOLAR 32,4084 0.11%
EURO 34,8371 0.04%
GBP 40,7752 0.35%
ALTIN 2.403,880,31
BITCOIN 19311313,91%
El-Sen’den devre dışı kalan santral savunması: Bizden kaynaklı değil, arızalara müdahale edilmeyecek…
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • KIBRIS
  • El-Sen’den devre dışı kalan santral savunması: Bizden kaynaklı değil, arızalara müdahale edilmeyecek…

El-Sen’den devre dışı kalan santral savunması: Bizden kaynaklı değil, arızalara müdahale edilmeyecek…

ABONE OL
10 Nisan 2023 18:00
El-Sen’den devre dışı kalan santral savunması: Bizden kaynaklı değil, arızalara müdahale edilmeyecek…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası'nın (El-Sen), Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmesine devam edilen Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı Meclis önündeki eylemi sürüyor.

CESURER: BİZDEN KAYNAKLI DEĞİL, BUNDAN SONRA ARIZALAR YAPILMAYACAK

Eylem devam ederken Meclis önünde basına açıklamada bulunan El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, şu anda Teknecik Santrali'nin termik ünitelerinin devre dışı kalmasının kendilerinden kaynaklı olmadığını savundu. Cesurer, “Santralin devre dışı kalması bizden kaynaklı değil, vatandaşların mağdur edilmemesi adına müdahale ediyorduk. Bundan sonra arızalar yapılmayacaktır… İyi niyetin de bir son noktası var. Arkadaşlar, memleket elden gidiyor. Sanmayın ki bu yasayı geçireceksiniz de film bitecek esas film ondan sonra başlayacak. El-Sen henüz son sözünü söylemedi.” ifadelerini kullandı.

Cesurer, faturaların artmasının ana kaynağının yatırım yapıldı diye verilen paralar olduğunu kaydederek, "Talebimiz ülkemiz için, çocuklarımız içindir." dedi.

BENGİHAN: MOBBİNG VE BASKI GÖRENLERİN YANINDAYIZ

KTAMS Başkanı Güven Bengihan da söz alarak, başta El-Sen olmak üzere bu yasanın geçmesine karşı direnç gösteren herkesi selamladı.

Ülkede faşizmin hortladığını söyleyen Bengihan, ülke için gaile çeken ve grev yapan üyelere faşizan zihniyetin disiplin soruşturması başlattığını ileri sürerek, “İnsanlara mobing yaparak, sendika üyesi olmayan kişilerle eylemi kırmaya çalıştılar. Yazıklar olsun. Sendikalar olarak mobbing ve baskı gören, haklarında disiplin soruşturması açılan arkadaşların sonuna kadar yanındayız.” dedi.

BIÇAKLI: ARIZAYI VE SABOTAJI DA YAPTIRANIN MÜDÜR

Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı da, arızaların kendilerine değil hükümet edenlere sorulmasını istedi.

“Sendika eylemde olacak ve hizmetler devam edecek, dünyanın neresinde var?” diyen Bıçaklı, çalışanların iyi niyetinden halkına ve topluma sıkıntı yaşatmak istememesinden dolayı bir haftadır arızaların giderildiğini söyledi ve arızayı ve sabotajı da yaptıranın müdür olduğunu iddia etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam