DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2073557-2,30%
Edirne’de parti standı tartışması kavgaya dönüştü: 1 yaralı, 2 gözaltı

Edirne’de parti standı tartışması kavgaya dönüştü: 1 yaralı, 2 gözaltı

Edirne’de parti standı tartışması kavgaya dönüştü: 1 yaralı, 2 gözaltı - Edirne'de trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde, Yeşil Sol Parti standını kuran partililer ile standın kaldırılmasını isteyen grup arasında yaşanan arbede sırasında 1 kişi kesici aletle yaralandı. Olayla ilgili 2 kişi de gözaltına alındı.

ABONE OL
2 Mayıs 2023 19:05
Edirne’de parti standı tartışması kavgaya dönüştü: 1 yaralı, 2 gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Edirne’de parti standı tartışması kavgaya dönüştü: 1 yaralı, 2 gözaltı

Edirne’de kentin trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde akşam saatlerinde 14 Mayıs seçimleri için kurulan parti standı nedeniyle tartışma yaşandı.

İddiaya göre, Yeşil Sol Parti standına giden bir grup standın kaldırmasını istedi. Parti üyelerinin itirazı sonucu iki grup arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Mağazaların bulunduğu cadde üzerinde yaşanan kavga nedeniyle vatandaşların panik içerisinde kaçıştığı olayda standın kaldırılmasını isteyen gruptan Kerem M., kesici aletle yaralandı.

Kavgayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisin müdahalesi ile kavga sonlandırılırken, yaralı Kerem M. için sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kerem M.’yi yaptıkları ilk müdahalenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı.

“HOŞ OLMAYAN ŞEYLER”

Olayın tanıklarından esnaf Levent Yaçı, kavganın aniden büyüdüğünü belirterek, “Biz de esnaf olarak olaya müdahale etmek istedik ama olay o kısa sürede büyüdü ve bir baktık ki bir kardeşimiz bıçaklandı. Ben bizzat müdahale ettim. Bunlar hoş olmayan şeyler. Lütfen herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bu tarz durumlar hoş değil” dedi.

Olayda, tarafları ayırmaya çalışırken elinden hafif yaralandığını söyleyen Yeşil Sol Parti üyesi Sare Ay “Ben ne yaptım? Ayırmaya çalıştım. Beni ittiler, tekmelediler. Ben bir kadın olarak, ülkede anne olarak vazgeçmeyeceğim. Herkes anlasın. Türkü, Kürt’ü Lazı, Çerkezi, Abhazı biz bu dünyada varız, var olacağız, ölmeyeceğiz” diye konuştu.

“PROVOKATİF OLAYLARA GELMEMELİYİZ”

Yeşil Sol Parti Edirne ikinci sıra milletvekili adayı Serdal Zımba da provokatif olaylara karşı sağduyu çağrısında bulundu. Zımba, “Demokratik bir seçim olsun. Kaybeden kazananı tebrik etsin. Ülke için, demokrasi için bu bir yarıştır. Bizi beğenmeyebilirsiniz, bizi tutmayabilirsiniz. Demokratik yollardan gider oyunuzu atarsınız, seçiminizi yaparsınız. Sen bu partisin, sen şusun, bunlar ülkemize gerçekten zarar veriyor. Sağduyuya ihtiyaç var. Provokatif olaylara gelmememiz gerekiyor. Hepsi bizim, bu ülkenin partileridir. Edirne gerçekten de çok güzel bir yer, sakin şehir. Yalnız gördüğünüz gibi biz standımızı yasal çerçevede, yasal yollarla siyasetimizi yaparken bir grup gelmiş, saldırmış. Ben ne yapabilirim? Bu insanlar daha ne yapsın?” ifadelerini kullandı.

Olay sonrası Yeşil Sol Parti üyeleri, standı kurdukları yerden kaldırdı. (DHA)

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: Sığınmacılar ve kaçaklarİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu’ndan yeni video: Sığınmacılar ve kaçaklarErdoğan'dan seçim öncesi 'Gabar'da petrol bulduk' müjdesiİlginizi ÇekebilirErdoğan'dan seçim öncesi 'Gabar'da petrol bulduk' müjdesi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam