DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
GBP 40,9739 0.21%
ALTIN 2.324,380,23
BITCOIN 2259627-0,69%

Durumu Protesto Etmekten Başka Çarem Kalmamıştı

ABONE OL
23 Ocak 2015 09:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısı sırasında yürüttüğü katiplik görevini terk eden CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, katiplik görevi sırasında uzun süre değişim yapılmaması konusundaki rahatsızlıklarını belirtmelerine rağmen UBP Meclis Grubu tarafından hiçbir önlem alınmadığını savunarak, “oturduğum koltuğu terk ederek durumu protesto etmekten başka çarem kalmamıştı” dedi.

Hamzaoğulları, CTP-BG Basın Bürosu aracılığıyla bugün Meclis Genel Korulu toplantısında yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

“Açıklama yapma gereği duyulmuştur” diyen Hamzaoğulları, Meclis oturumlarının yönetilmesinde divan katiplerinin sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

Divan katiplerinin CTP’den kendisi ve Armağan Candan, UBP’den de İzlem Gürçağ ve Dursun Oğuz olduğunu ifade eden Hamzaoğulları, şöyle devam etti:

“Candan ve Gürçağ resmi görev nedeniyle yurtdışında olduklarından saat başı değişmemiz gereken görev bana ve Dursun Oğuz’a kalmıştır. Ancak UBP’li katip daha önceleri de olduğu gibi bugün de görevini yerine getirmeyerek insani gereksinimlerimi dahi göz ardı ederek görevine sadakat göstermemiştir.

Uzunca bir süredir UBP milletvekilleri üzerlerine düşen görevi yerine getirmemektedirler. Özellikle bütçe görüşmelerinin tamamına yakınında ben ve Armağan Candan görev yapmış, rahatsızlığımızı belirtmemize rağmen UBP Meclis Grubu tarafından hiçbir önlem alınmamıştı.”

Hamzaoğulları, bu nedenle Pazartesi günkü oturumda 4,5 saat oturduğu koltuğu, bugünkü 3 saatlik oturumun sonunda terk ederek durumu protesto etmekten başka çaresinin kalmadığını ifade ederek, “Bir kez daha Meclis çalışmalarının yürütülmesinde her bir milletvekilinin ayrı ayrı sorumluluğu olduğunu hatırlatır, üstlenilen görevlerin layıkıyla yerine getirilmesini bu milletin vekili olarak talep ederim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam