DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20754181,46%
Dünürü ve damadı dahil 3 kişiyi öldürmüştü, mütalaa açıklandı

Dünürü ve damadı dahil 3 kişiyi öldürmüştü, mütalaa açıklandı

Dünürü ve damadı dahil 3 kişiyi öldürmüştü, mütalaa açıklandı - İstanbul Beyoğlu'nda 27 Temmuz 2021'de iki aile arasında çıkan kavgada dünürü ve damadının da aralarında bulunduğu 3 kişiyi öldüren tutuklu sanık Mürsel Ağrı'nın yargılanmasına devam edildi.

ABONE OL
16 Ekim 2023 12:10
Dünürü ve damadı dahil 3 kişiyi öldürmüştü, mütalaa açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mürsel Ağrı Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müştekiler Mehtap Giray, İhsan Giray ile birlikte taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

“TEK İYİ NİYETLİ BENİM”

SEGBİS aracılığı ile duruşmaya katılan ve söz alan Mürsel Ağrı, “Ben baştan itibaren doğruları söyledim. Kimsenin evini basmadım, benim evim basıldı. Kendisini abi olarak gördüğüm Hulusi Giray resmen bana ihanet etmiştir, onun üzerinde silah olduğunu bilmiyordum.

Kızımın darp edilmesi nedeni ile ortalığı yatıştırmaya çalıştığımız telefon kayıtları ile sabittir. Tek iyi niyetli benim, diğerleri iyi niyetli davranmadılar. Ben sonuna kadar ortalığı yatıştırmaya çalıştım, olayın sorumlusu Mehtap Giray’dır. Şu an bile sosyal medyadan çok olumsuz paylaşımlar yapmaktadır” dedi.

“SİLAHI TAŞIMA RUHSATLI OLDUĞU İÇİN YANINDAYDI”

Sanık avukatı Metin Acay, olayın meşru müdafaa olduğunu söyleyerek Ağrı’nın tahliyesini talep etti. Acay, “Bütün deliller müvekkilin savunmasını doğrular niteliktedir. Hulusi Giray’a müvekkil çok güvenmiştir, müvekkil güven sarsıcı bir olay yaşamıştır, olayda meşru müdafaanın tüm unsurları gerçekleşmiştir. Sınır aşılmış gözükse bile bunun panik ve telaştan kaynaklanması nedeni mazur görülebilir.

Savunma eylemi zorunluluktan kaynaklanmıştır, müvekkil saldırıya cevap vermiştir başka türlü davranma şansı yoktur. Silahını taşıma ruhsatlı olduğu için yanında bulundurmuştur özel olarak bu durum için götürmemiştir, meşru müdafaa nedeni ile müvekkilin tüm eylemlerden beraat etmesi muhtemeldir. Bu duruma göre, tutukluluk cezaya dönüşmüştür. Tahliyesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Savcı esasa ilişkin mütalaasında, sanık Mürsel Ağrı’nın maktulleri kasten öldürdüğünün sabit olduğu fakat eylemin tasarlı olduğu yönünde delil bulunmadığını belirtti. Maktul Hulusi Giray’a karşı işlenen kasten öldürme eylemi nedeniyle, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi. Savcı, sanık hakkında maktuller Berk Enes Giray ve Burak Giray’a karşı ‘kasten öldürme’ suçundan 2 kez müebbet hapis ve diğer maktul Hulusi Giray’a karşı ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Mürsel Ağrı’nın tutukluluk halinin devamına ve sanık ile avukatına mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay günü maktul Hulusi Giray ve şüpheli Mürsel Ağrı’nın pastanede buluştukları, yanlarına diğer maktuller Berk Enes Giray ve Burak Giray’ın geldiği belirtildi. İddianamede, maktullerin şüpheli Ağrı’nın kayınbiraderi olan Mahmut Akçay’ı sorduğu, daha sonra da Akçay’ın motosikletine zarar verdikleri, Akçay’ın yakınları ile tartıştıktan sonra oradan ayrıldıkları ifade edildi. Hulusi Giray ve şüpheli Mürsel Ağrı’nın olay çıkmaması için Berk Enes Giray ve Burak Giray’ın arkasından gittiği kaydedilen iddianamede, arbede yaşandığını gördükleri ve Hulusi Giray’ın kardeşine ait silahla ateş ettiği ve Beytullah Akçay, İrfan Akçay ve şüpheli Mürsel Ağrı’yı yaraladığı belirtildi.

İddianamede, şüpheli Mürsel Ağrı’nın da ateş ederek Hulusi Giray, Berk Enes Giray ve Burak Giray’ı öldürdüğü anlatılırken, ayrıca Giray soyadlı kişilerin Mahmut Akçay’ın paylaşımları nedeniyle husumetlerinin olduğu ve bu nedenle Akçay’a ulaşmak istemeleri sonucunda olayın gerçekleştiği anlatıldı. Maktul Hulusi Giray’ın ateş etmesi üzerine bir kişinin öldüğü, bir kişinin ise yaralandığının aktarıldı. İlk haksız eylemin kimin tarafından gerçekleştiği tespit edilemese de şüpheli Mürsel Ağrı’nın ruhsatlı silahı ile kamera kayıtlarında yerde yatan, ölü veya yaralı olduğu tespit edilemeyen maktullerin kafasına ateş ederek ölümlerine sebebiyet verdiği aktarıldı. İddianamede, Mürsel Ağrı’nın Hulusi Giray, Enes Berk Giray ve Burak Giray’ı “kasten öldürme” suçundan 3 kişiye karşı ayrı ayrı müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam