DOLAR 32,5633 0.21%
EURO 34,9422 -0.13%
GBP 40,7308 -0.2%
ALTIN 2.443,840,33
BITCOIN 20912950,06%
DSP il örgütü ‘Millet İttifakı’nı destekleyeceğini duyurdu

DSP il örgütü ‘Millet İttifakı’nı destekleyeceğini duyurdu

DSP il örgütü ‘Millet İttifakı’nı destekleyeceğini duyurdu - Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etme kararı alan DSP’de il örgütlerinin tepkisi sürüyor. Uşak’ta il yönetiminin kararı ile parti binasına dev pankart asıldı, Millet İttifakı’na destek olunacağı ilan edildi. İl Başkanı Yüksel Duygu; “Uşak’ta Önder Aksakal’a tek bir oy çıkmaz' dedi.

ABONE OL
28 Nisan 2023 15:05
DSP il örgütü ‘Millet İttifakı’nı destekleyeceğini duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

DSP il örgütü ‘Millet İttifakı’nı destekleyeceğini duyurdu

Demokratik Sol Parti’nin Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etme kararı alması örgütlerde memnuniyetsizliklere yol açtı. Pek çok merkezde il ve ilçe teşkilatları istifa ederken Uşak’tan ilginç bir tepki geldi. Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu başkanlığında toplanan il yönetimi Millet İttifakı’na destek olma kararı aldı. İl yönetimi aldığı hazırlattığı dev pankartı parti binasına asarak duyurdu.

‘MİLLET İTTİFAKI’NA EVET DİYORUZ’

Pankartta, “1985 Ruhu için, Cumhuriyet için, parlamenter sistem için, Türkiye’nin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, umutlarımız için, 1985 Ruhu taşıyan gerçek demokratik solcular Millet İttifakı’yla yan yana omuz omuza… Parlamenter sistem için Millet İttifakı’na evet diyoruz. Ne ezen ne ezilen hakça bir düzen” ifadeleri yer aldı.

SÖZCÜ’nün ulaştığı İl Başkanı Yüksel Duygu pankartı dün öğle saatlerinde astıklarını olumlu tepkiler aldıklarını belirterek; “Biz uzun süre önce genel merkezin çizgisinden rahatsızlığımızı dile getirmiştik. Bu aşamada partiden ihraç edilen arkadaşlarımız da oldu. Geldiğimiz noktada haklı çıktık” diye konuştu.

‘AKSAKAL’A TEK BİR OY ÇIKMAZ’

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a tepki gösteren Duygu; “Cumhur İttifakı’na katılma kararı Parti Meclisi kararı alınmadan kendi başına alınmış bir karardır. Biz bu kararı tanımıyoruz. Biz diyoruz ki; vatanımız ve bayrağımız için Mustafa Kemal’in izinde yürüyen Ecevit’in evlatlarıyız. Bu ülkede Atatürk’e iki ayyaş diyen insanlarla bırakın ittifak yapmayı yan yana dahi gelemeyiz. Bu pankartı hür irademiz, parti örgütümüzün kararı ile astık. Uşak’ta Cumhur İttifakı’na giren Önder Aksakal’a tek bir oy dahi gitmez” diye konuştu.

Diğer yandan genel merkezin ittifak kararı nedeniyle partiden tepki istifaları olduğu il yönetiminden de 5 kişinin istifa ettiği belirtildi.

 

DSP lideri Önder Aksakal'a cenaze töreninde tepki: Üç koltuğa partiyi sattınızİlginizi ÇekebilirDSP lideri Önder Aksakal'a cenaze töreninde tepki: Üç koltuğa partiyi sattınızDSP'de sular durulmuyor, tepkiler illere sıçradıİlginizi ÇekebilirDSP'de sular durulmuyor, tepkiler illere sıçradıDSP'de il ve ilçe başkanları istifa ettiİlginizi ÇekebilirDSP'de il ve ilçe başkanları istifa etti

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam