DOLAR 32,2608 0.05%
EURO 34,7598 -0.07%
GBP 40,5220 -0.11%
ALTIN 2.406,48-0,11
BITCOIN 2053325-1,18%

Dpö Yapması Gerekeni Yapmıyor

ABONE OL
1 Temmuz 2015 08:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eniz ORAKCIOĞLU

Asgari Ücret Komisyonu dün toplandı ancak komisyon görüşmeyi, Hayat Pahalılığı, Cuma günü netlik kazanacağı ve onun akabinde 6 aylık Hayat Pahalılığı da dikkate alınarak asgari ücret belirleneceği için Pazartesine ertelendi. Yeni Bakış’a konuşan Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, henüz masaya bir rakam konulmadığını söyleyerek, “Biz geçmişte de talep ettiğimiz Devlet Planlama Örgütü’nün görevi olan geçim indeksi rakamının açıklanması ve asgari ücretin bundan sonra belirlenmesi gerektiği yönündeki düşüncemizi bir kez daha dile getirdik. Ancak görünen o ki DPÖ bu yönde bir çaba içinde değil” dedi.

“Komisyon Pazartesi toplanıyor”

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, Asgari Ücret Komisyonu’nun dün Çalışma Bakanlığı’nın çağrısı ile toplandığını anlatarak, “Ancak ellerinde asgari ücrette kullanabileceğimiz herhangi bir veri yoktu. Bu ayki Hayat Pahalılığı rakamlarının Cuma günü netlik kazanacağını ve onun akabinde 6 aylık hayat pahalılığı da dikkate alınarak asgari ücreti belirlemeyi düşündüklerini ifade ettiler ve toplantı Pazartesi’ne ertelendi. Cuma günü Haziran ayı Hayat Pahalılığı’nın açıklanabileceği tahmin ediliyormuş, bunun sonucunda da oturup rakamlar üzerinde gereken çalışmaların yapılabileceğini ifade ettiler ve bu şekilde toplantı son buldu” şeklinde konuştu.

“DPÖ çaba içinde değil”

Latifoğlu, henüz masaya bir rakam konulmadığını söyleyerek, “Bizim geçmişte de talep ettiğimiz Devlet Planlama örgütü’nün görevi olan geçim indeksi rakamının açıklanması ve asgari ücretin bundan sonra belirlenmesi gerektiğini dün de vurguladık. Ancak görünen o ki DPÖ bu yönde bir çaba içinde değil, çünkü masadaki temsilcileri, bu yönde bir çalışma olup, olmadığı konusunda herhangi bir ifade kullanmadı. Eğer hayat Pahalılığı Açıklanmazsa biz yasanın öngördüğü kriterlerle değil, pazarlık yöntemiyle asgari ücreti belirlemek zorunda kalacağız. Bu noktada masaya koyacağımız rakamın ne olabileceğini de ilerleyen süreçte hesaplayıp tespit etmeye çalışacağız” dedi.

 

“İşveren de halkın refahının artmasını istiyor”

Masaya tarafların hiçbirinin herhangi bir rakam koymadığını belirten Latifoğlu, “İşveren tarafının, halkın refahının artırılması ancak  bu yapılırken ekonominin de iyileştirilmesi ve işverenin önün de açılması gerektiği yönünde bir yaklaşımı oldu. Genel anlamda söyledikleri bunlardı ve devlet dairelerinde günlük işlerinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Bunlara daha pratik çözümler üretilmesi gerektiğini ifade ettiler ve bu çerçevede toplantı sonlanmış oldu” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam