DOLAR 32,6061 0.11%
EURO 34,9720 0.27%
GBP 40,6789 0.15%
ALTIN 2.428,460,23
BITCOIN 2094701-3,44%

Dp-ug Fokur Fokur Kaynıyor

ABONE OL
12 Temmuz 2015 14:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CTP-BG’nin koalisyon kurmak için ilk çaldığı kapı olan 22 aylık hükümet ortağı DP-UG’nin aşırı istekleri nedeniyle, yola UBP ile devam etme kararı, Denktaş’ı zor duruma sokarken, Özgürgün’ün ise kurultay öncesi elini güçlendirdi.

Yeni Bakış’a konuşan siyasi bir kaynak, “Serdar Denktaş’ın Talat’a yaptığı kaprisler Özgürgün’e yaradı” dedi.

DP’li bir kaynağın verdiği bilgilere göre ise, Denktaş’ın bu saatten sonra Taçoy ve Menteş gibi isimleri partide tutmasının hiçbir yolu kalmadı

Yeni Bakış Özel

CTP-BG kurultayının ardından yeniden partinin başına dönen Mehmet Ali Talat’ın “Yeni bir reform hükümet”ni gündeme getirmesinin ardından siyasi arenada taşlar yerinden oynamaya başladı. Talat, hükümet ortaklığı konusunda öncelikle Özkan Yorgancıoğlu’nun başbakanlığında 22 ay boyunca ortaklık yaptıkları DP-UG’nin kapısını çaldı. Yeni Bakış’ın CTP-BG’den bir kaynaktan elde ettiği bilgilere göre,  Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’la “Dostlukları” eskilere dayanan Talat’ın Denktaş’a yeni süreçte de birlikte yürümelerini teklif ettiği ancak Denktaş’ın Talat’ı “Kızdıracak” kadar yüksek taleplerde bulunmasının bu ortaklığın devamını engellediği belirtildi. Söz konusu kaynağa göre Talat, zaten başkanlığa geldiği günden itibaren kendisine sürekli “Biz bir koalisyona hazırız” mesajı gönderen UBP Genel Başkanı Özgürgün’le bir araya gelerek “Koalisyon”un kilidini çözdü. CTP’nin hemen hemen tüm önerilerine sıcak yaklaşan Özgürgün’ün burada esas hedefinin Ekim’de gerçekleşecek kurultayda başkan adaylığını daha da pekiştirmek olduğunu anlatan aynı kaynak, “UBP’de kurultayda başkan adaylığına soyunan en az 4-5 isim var, Özgürgün şimdi bir koalisyonun ortağı olarak hatta yarı yarıya bakanlıkları paylaşarak karşısına çıkacak isimlere oranla elini güçlendirmiş olacak. Aslında Serdar Denktaş’ın Talat’a yaptığı kaprisler bu noktada Özgürgün’e yaradı” dedi.

DP ne yapacak?

Bu arada,  Yeni Bakış’a ulaşan bir başka bilgiye göre, Parti Genel Başkanı Denktaş’ın CTP-BG’yi küstürüp olası yeni bir ortaklığın bozulması parti içinde sinirleri gerdi. Henüz basına yansıyan somut bir tepki veya açıklama olmamasına karşın partinin ağır toplarından Genel Başkan Denktaş’a karşı büyük bir tepki olduğu belirtiliyor. Yeni Bakış’a konuşan DP’den önemli bir isim “Başkan bu son kaprisleriyle DP’nin ipini çekmiş oldu. Bu saatten sonra Hasan Taçoy ve Menteş Gündüz gibi isimleri partide kim tutacak, zaten Siyasi Partiler Yasası da Cumhurbaşkanı’ndan döndü, önümüzdeki günlerde DP’den art arda istifalar olmaya başlarsa buna kimse şaşmasın” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam