DOLAR 46,8806 0.09%
EURO 53,6870 0.27%
ALTIN 6.142,960,11
BITCOIN 2914025-1.82969%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Dönemsel rapor ele alındı

ABONE OL
20 Aralık 2018 09:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BM Barış Gücü Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile görüştü. Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, BM Genel Sekreteri’nin geçici danışmanı Lute’un temasları, BM Barış Gücü’nün faaliyetlerine dair görüş alış-verişi ve bu bağlamda ocak ayında BM Barış Gücü’nün adadaki görev süresine ilişkin BM Güvenlik Konseyi’ne sunulacak dönemsel rapor ele alındı.

Nasıl bir yol izleneceği ele alındı 

Enformasyon Dairesi’nin konuyla ilgili açıklamasına göre, son zamanlarda GKRY’nin özellikle Denya ve Haspolat bölgesinde tarım alanlarında çiftçileri kullanarak yarattığı planlı gerginlik ve bu olayların önlenmesine yönelik, uzlaşı yoluyla iş birliği içerisinde nasıl bir yol izlenebileceği de ele alındı.

Görüşmede ayrıca Özersay’ın Kıbrıs Türk tarafının mayınlara ilişkin defalarca yaptığı öneriyi yeniden gündeme getirerek, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs adasının tümünü mayından arındırmaya hazır olduğunun altını çizdiği belirtildi. Görüşmenin, verimli ve olumlu bir ortamda 2 saate yakın sürdüğü öğrenildi.

admin

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Video İzle