DOLAR 32,5886 0.02%
EURO 34,9595 0.13%
GBP 40,6264 0.16%
ALTIN 2.430,880,04
BITCOIN 2172355-0,64%

Doğrudan Ticaret’e Karşılık, Kapalı Maraş Hatırlatması

ABONE OL
20 Ocak 2015 11:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, AB ile KKTC arasında doğrudan ticareti öngören tüzüğün yeniden gündeme getirileceğine ilişkin Rum basınında çıkan haberlere, Kıbrıs Rum tarafının kapalı bölge Maraş’a ilişkin önerisini hatırlatarak yanıt verdi

 Simerini ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis’in yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türklerle doğrundan ticareti gündeme getirmek isteyenlerin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kapalı bölge Maraş’la ilişkili olarak yaptığı öneriyi incelemesi gerektiğini savundu.

Hristodulidis, Anastasiadis’in bu önerisinin ileri götürülmesinin Kıbrıs sorununda ilerleme sağlanmasını isteyen herkes ve Türkiye için iyi bir fırsat olduğunu öne sürdü.

Hristodulidis ayrıca, Kıbrıs Rum tarafının “güçlü argumanlarının ve Avrupa Konseyi ile Avrupa Parlamentosu’nun hukuk dairesinin görüşünün doğrudan ticaret tüzüğünün önerilen temelde ilerleyemeyeceği şeklinde olduğunu” da savundu.

Partilerin eleştirileri sürüyor

Öte yandan gazete, Anastasiadis’in UNFICYP raporu ve kendisine yönelik baskılara ilişkin yaptığı açıklamalara Rum siyasi partilerin eleştirilerinin de devam ettiğini yazdı.

Habere göre DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Anastasiadis’in “kendisini kandırdıklarını söylemesinin yeterli olmadığını, bir daha kandırılmamak için ne yapmayı düşündüğünü açıklaması gerektiğini” söyledi.

Papadopulos, Kıbrıs sorununda bugüne kadarki en kötü BM raporuyla karşı karşıya bulunduklarını iddia ederek, “‘iyi çocuk’ politikasının yıkıcı sonuçlar getirdiği” yorumunu yaptı.

Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ile Rum Vatandaşlar İttifakı Hareketi de yaptıkları açıklamalarla, Anastasiadis’in daha talepkar politika izlemesi gerektiğini iddia ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam