DOLAR 32,3554 -0.4%
EURO 34,8672 0.02%
GBP 40,7921 0.02%
ALTIN 2.398,89-0,97
BITCOIN 19145830,98%
Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kadir Gecesi açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kadir Gecesi açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kadir Gecesi açıklaması - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geldiğiyle ilgili açıklama yaptı.

ABONE OL
9 Nisan 2023 09:15
Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kadir Gecesi açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kadir Gecesi açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camii’nde enderun usulü teravih namazı kıldırdı ve cemaate hitap etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Erbaş’ın kıldırdığı teravih namazının ardından yaptığı konuşmada, ramazan ayının mağfiret günlerinin ikinci 10 gününde olduğunu hatırlattı.

“Cenab-ı Hak, rahmetinden istifade etmeyi, mağfiretine ulaşmayı, cehennem azabından kurtulmayı, cennetine, cemaline nail olmayı herkese nasip eylesin” diyen Ali Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in ramazan ayında nazil olduğunu ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bu günlerde aranması gerektiğini vurguladı.

MAĞFİRET GÜNLERİ

Erbaş, “Mademki Peygamber Efendimiz yirmi yedinci gece olmakla birlikte daha önce de arayabilirsiniz dediğine göre işte bu mağfiret günlerinde bizim o arayışın içerisinde olmamız lazım. Affolunmuş olmak için, mağfirete ulaşmak, bağışlanmış olmak için bizim bir arayışın, bir koşturmanın içerisinde olmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Ali Erbaş, ramazan ayının büyük bir fırsat olduğunu ve insanların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. “Ramazan boyunca yaptığımız ibadetlerimizi kabul buyursun. Mağfirete ulaşmış kullarından eylesin inşallah. Afetlere karşı tedbir alan kullarından eylesin.” dedi. (AA)

Ara tatil, Ramazan Bayramı ile birleşiyor! Ara tatil ne zaman, kaç gün?İlginizi ÇekebilirAra tatil, Ramazan Bayramı ile birleşiyor! Ara tatil ne zaman, kaç gün?Kadir gecesi ne zaman, hangi gün? Ramazan ayının kaçıncı günü Kadir gecesi?İlginizi ÇekebilirKadir gecesi ne zaman, hangi gün? Ramazan ayının kaçıncı günü Kadir gecesi?

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam