DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20487231,07%

Dıştan gelen destek çok açık

ABONE OL
18 Aralık 2016 11:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Işıksal, “Bu kadar büyük bir terör saldırısının bir günde planlanıp uygulanması imkânsızdır. Terör uzmanlarının da vurguladığı gibi bu tür eylemler çok uzun süren planlama, gözetleme, keşif ve tatbikata dayanır.  Teröristler bu hain saldırıyı en ince detayına kadar planlamıştır ve simültane olma ihtimali yoktur” diye konuştu

 

Işıksal, “Acımız gerçekten çok büyük. En büyük temennim PKK gibi terör örgütlerine her türlü desteği verip ‘bize dokunmayan yılan Bin yıl yaşasın’ görüşündeki dış mihrakların bu acı tablodan biraz olsun ders çıkarması ve aslında ‘Tüm insanlığa’ karşı yapılan bu tür saldırılara artık destek vermemeleridir” şeklinde konuştu

 

 

 “Bu tür terör eylemlerinin ülkemize nasıl yansıyacağı veya  ne gibi endişeler içerdiği sorusu  sürekli ihmal edilmektedir.  Kıbrıs Ada’sının Türkiye ve Ortadoğu’daki dinamiklerden etkilenmeyeceği düşünülmektedir. PKK’nın Kıbrıs’ta bağlantıları olduğunu biliyoruz. Bence bazı şeyler masum dürtülerle başlar ve hiç umulmadık noktalara gider. PKK’ya destek veren örgüt, kuruluş ve bireyler ülkemizde de sıkı denetim altında tutulmalıdır”

 

 

Eniz ORAKCIOĞLU

 

YDÜ, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dr. Hüseyin Işıksal, Yeni Bakış’a Türkiye’de son günlerde yeniden hortlayan  terör olayları ve  Kıbrıs’a yansımalarını değerlendirdi.

 

 

“Türkiye adına üzücü bir haftayı geride bıraktık”

YDÜ, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dr. Hüseyin Işıksal, Türkiye adına oldukça yoğun ve aynı zamanda üzücü bir hafta daha yaşandığını belirterek, “PKK bağlantılı olan ve 2004 yılından itibaren özellikle metropollerde ve turistik bölgelerde pek çok kanlı terör saldırısı gerçekleştiren “Kürdistan Özgürlük Şahinleri” tarafından 10 Aralık Akşamı gerçekleştirilen iki ayrı bombalı hain intihar saldırısında 36 emniyet personeli ve 8 masum vatandaşımız hayatını kaybetti ve 166 kişi yaralandı. Bu üzücü olay ayni İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanları saldırıları ve Ankara Kızılay ve diğer saldırılarda olduğu gibi terör örgütlerinin eylemlerinin ne boyutlara ulaşabileceğini acı bir şekilde bir kez daha gözler önüne serdi” dedi.

 

“Dış mihraklar bu örgütlere destek vermemeliler”

Bu acı olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Işıksal, Acımız gerçekten çok büyük. En büyük temennim PKK gibi terör örgütlerine her türlü desteği verip ‘bize dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın’ görüşündeki dış mihrakların bu acı tablodan biraz olsun ders çıkarması ve aslında ‘tüm insanlığa’ karşı yapılan bu tür saldırılara artık destek vermemeleridir” şeklinde konuştu. “

Olayın oluş tarzı ve kullanılan patlayıcı miktarının, dış gizli servis desteği olmadan PKK’nın bu tür eylemleri yapamayacağını gösterdiğine dikkat çeken Işıksal, “Başka bir ifade ile bu eylemde, ayni diğer eylemlerde olduğu gibi, dıştan gelen destek çok açık. Bu kadar büyük bir terör saldırısının bir günde planlanıp uygulanması imkânsızdır. Terör uzmanlarının da vurguladığı gibi bu tür eylemler çok uzun süren planlama, gözetleme, keşif ve tatbikata dayanır.  Teröristler bu hain saldırıyı en ince detayına kadar planlamıştır ve simültane olma ihtimali yoktur” diye konuştu.

 

“Amaç, Türkiye’de demokrasi elden gidiyor’ propagandası yaymak”

Işıksal, sözlerine şu şekilde devam etti; “PKK’nın bu tür eylemlerle herhangi bir sonuca ulaşabileceğini sanmıyorum. Dağlarda artık sıkışan ve varoluş mücadelesi veren PKK bu tür sansasyonel şehir saldırıları ile dikkat çekmeye ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine sözde göz dağı vermeye çalışıyor. Oysa Cumhurbaşkanı Sn. Tayyip Erdoğan’ın da açık bir şekilde dile getirdiği gibi bu tür saldırılar PKK ve destekçilerine daha ağır bir şekilde geri dönüyor. PKK’nin istediği Türkiye’nin Güney Doğu’dan çekilmesi ve operasyonlara son verilmesi. Bu söz konusu değil üstelik daha da artacaktır. Ayrıca, bu tür saldırılar neticesinde bazen güvenlik tedbirleri gereksinimi uyarınca bireysel hak ve özgürlükleri tamamıyla kısıtlayan uygulamalar gerekebilir. Bu da normal insanların yaşamlarını bile etkilemeye başlar. Zaten PKK’nın amaçlarından biri de bu tür güvenlik tedbirlerinin artmasını ve dış destekçileri ile birlikte ‘Türkiye’de demokrasi elden gidiyor’ ‘Türkiye gittikçe otokratikleşiyor’ propagandası yapmaktır.”

 

“Türk milleti daha da bütünleşiyor”

“PKK’nin hesaplayamadığı bir başka konu bu tür hain saldırılar neticesinde Türk milletinin daha bütünleşmesidir” diyen Işıksal,  “Bunu hem siyasi hem de sosyal alanda görebiliyoruz. AKP ve MHP’nin ortak anayasa hazırlaması, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının birbirlerinin forma ve atkılarıyla kol kola yürümesi bize bunu ispatlıyor” şeklinde konuştu

 

“Türkiye’deki terör saldırılarının biteceğini düşünüyorum”

Işıksal ; “Türkiye’de artan terör saldırılarının birinci nedeni Türkiye’nin coğrafi konumu, ikinci nedeni Suriye’de süren iç savaş üçüncü nedeni ise bitmeyen PKK terörüdür. Bu dinamiklerin değişmesi ile Türkiye’deki terör saldırılarının biteceğini düşünüyorum.” dedi.

 

“PKK’nın Kıbrıs’ta bağlantıları olduğunu biliyoruz”

Işıksal, sözlerine şu şekilde son verdi; “Bu tür terör eylemlerinin ülkemize nasıl yansıyacağı veya ülkemiz açısından ne gibi endişeler içerdiği sorusu ise sürekli ihmal edilen bir konudur. Son zamanlardaki El Kaide ve IŞİD terör eylemleri bize dünyada kimsenin aslına güvende olmadığını gösterdi. Bir başka yapılan hata da sanki Kıbrıs Ada’sının Türkiye ve Ortadoğu’daki dinamiklerden etkilenmeyeceğini düşünmektir. PKK’nın Kıbrıs’ta bağlantıları olduğunu biliyoruz. Siyasi destek ve aktif organizasyonlarının yanı sıra Güney Kıbrıs’ta askeri kamplarının olduğu iddiaları bile korkutucu. Daha öncede belirttiğim gibi bence bazı şeyler masum dürtülerle başlar ve hiç umulmadık noktalara gider. Bu doğrultuda PKK’ya destek veren örgüt, kuruluş ve bireylerde bu bağlamda sıkı denetim altında tutulmalıdır.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam