DOLAR 32,4062 0.1%
EURO 34,8056 -0.05%
GBP 40,8544 0.36%
ALTIN 2.400,250,16
BITCOIN 19264114,08%
Dışişleri’nden Deyrizor açıklaması: Kaygıyla takip ediyoruz

Dışişleri’nden Deyrizor açıklaması: Kaygıyla takip ediyoruz

Dışişleri’nden Deyrizor açıklaması: Kaygıyla takip ediyoruz - Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG ile Araplar arasındaki çatışmalar büyürken Dışişleri Bakanlığı, yaşananları “yakından' ve 'kaygı ile takip ettiklerini” duyurdu.

ABONE OL
1 Eylül 2023 18:25
Dışişleri’nden Deyrizor açıklaması: Kaygıyla takip ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Deyr-Ez Zor kırsalında bölücü terör örgütünün Suriye’deki şubeleriyle bazı Arap aşiret unsurları arasında bir süredir yaşanan çatışmaları yakından ve kaygıyla takip ediyoruz.

Bu gelişme, terör örgütünün, Suriye’nin kadim halklarını, üzerlerinde şiddet ve baskı uygulamak ve temel insan haklarını ihlal etmek suretiyle tahakküm altına alma girişimlerinin yeni bir tezahürüdür.

Bu amaç ve niyetini DEAŞ’la mücadelede aktör olduğu savıyla perdelemek isteyen terör örgütünün gerçek mahiyetini, daha fazla gecikmeden ve bölgenin Suriyeli Kürtler de dahil kadim unsurlarının daha fazla acı çekmesine yol açmadan, destekçilerinin de görmesini umuyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG’nin işgalindeki alanda, örgüt ile Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar, bölgedeki diğer Arap aşiretlerin katılımıyla devam ediyor.

SDF’nin Deyrizor Konseyi’nin başkanı Ebu Hewla adıyla bilinen Ahmad Al Khubail’i tutuklamasının ardından pazar günü çatışmalar başlamıştı.

Ebu Hewla aynı zamanda, terör örgütü PKK/YPG’nin temelini oluşturduğu ABD tarafından kurulan SDF’nin de başta gelen komutanlarından biriydi.

SDF, Arap aşiretlerin ayaklanmasını bastırmak üzere Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’a takviye gücü göndermişti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam