DOLAR 32,5508 -0.02%
EURO 34,9039 0.04%
GBP 40,6268 0.15%
ALTIN 2.432,310,10
BITCOIN 2169019-0,14%
Dışardan bakınca bakkal ama içeride her türlü yasa dışı iş var

Dışardan bakınca bakkal ama içeride her türlü yasa dışı iş var

Dışardan bakınca bakkal ama içeride her türlü yasa dışı iş var - İstanbul’da kurdukları bakkal görünümlü ofiste, yabancıların ikamet işlerinden, döviz alım satımına, yasa dışı uluslararası para transferinden (havale) danışmanlığa kadar, bir çok usulsüz iş yapan şüpheliler polis ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.

ABONE OL
16 Mayıs 2023 11:57
Dışardan bakınca bakkal ama içeride her türlü yasa dışı iş var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Dışardan bakınca bakkal ama içeride her türlü yasa dışı iş var

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri Başakşehir’de bakkal görünümü altındaki bir işyerinde yabancılara yönelik yasa dışı işlemler yapıldığını belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatıldı. Araştırmalarda, bakkal görünümlü iş yerinin, aynı zamanda ofis olarak kullanıldığı belirlendi.

ULUSLARARASI YASA DIŞI PARA TRANSFERİ

İş yerine müşteri gibi giren ekipler, şüphelilerin, yasadışı yollarla uluslararası para transferi gerçekleştirdiğini de tespit etti. Araştırmalarda, Afganistan, Pakistan ve Sırbistan’a para gönderildiği, buralardan para getirdiği öğrenildi.

Döviz bürosu gibi de kullanılan iş yerinde, yabancılarla ilgili danışmanlık hizmeti bile verildiği anlaşıldı. Şüphelilerin, yasal olarak ikamet izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilerin ikamet izni, oturum izni ve vize alınması gibi konularda belli ücret karşılığı devreye girdiği iddia edildi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Polisin çalışmaları ve tespitleri tamamlanınca, 8 Nisan’da adrese operasyon düzenlendi. Baskında H.K.A. ve N.A. isimli Afgan uyruklu şüpheliler yakalandı. Yapılan aramalarda, bir para sayma makinası,  para hareketlerini gösteren ajanda ve hesap dökümleri ele geçirildi. Suçtan elde edildiği değerlendirilen 85 bin 160 lira ve bin 295 euro paraya da el konuldu.

SERBEST KALDILAR

Emniyet birimlerince yakalanan ve aynı gün adli makamlara sevk edilen 2 şüpheli, hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

HAVALA NEDİR?

Özellikle uluslararası finanas kurumlarının bulunmadığı, bankacılık sistemlerinin yaygın olmadığı ülke ve bölgelerde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde, 2 ülkede karşılıklı ofis, döviz bürosu ya da kuyumcu ile anlaşma yapılıyor.

Örneğin Afganistan’dan ülkemize para gönderecek bir kişi, ülkesindeki havala merkezine giderek, para yatırıyor. Yatırdığı para karşılığında şifre alıyor. Alınan şifreyi ülkemizde parayı alacak kişiye gönderiyor.

Daha sonra Türkiye’de kurulmuş yasa dışı havala merkezinden şifre ile aynı miktarda para tahsil ediliyor. Türkiye’de ‘havale’ olarak adlandırılan işleme Arapça’da ‘havala’ deniyor.

Kocaeli'de TIR dorsesinde 75 düzensiz göçmen yakalandıİlginizi ÇekebilirKocaeli'de TIR dorsesinde 75 düzensiz göçmen yakalandıÇarpıcı araştırma: Türk göçmenlerde ‘Post-Covid' riski daha yüksekİlginizi ÇekebilirÇarpıcı araştırma: Türk göçmenlerde ‘Post-Covid' riski daha yüksek

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam