DOLAR 32,5008 -0.13%
EURO 34,9681 0.34%
GBP 40,8255 0.57%
ALTIN 2.433,150,43
BITCOIN 2081267-3,78%
DiCarlo’dan liderler görüşmesi sonrası tam gün mesai

DiCarlo’dan liderler görüşmesi sonrası tam gün mesai

ABONE OL
16 Mart 2023 11:40
DiCarlo’dan liderler görüşmesi sonrası tam gün mesai
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs’ı ilk kez ziyaret eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin (BMGS) Siyasi İşler ve Barış İnşasından Sorumlu Yardımcısı Rosemary DiCarlo, dün, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum lider Nikos Hristodulidis ile ayrı ayrı görüşmelerinin sonrasında adada birtakım temaslarda ve ziyaretlerde de bulundu.

KŞK'YI ZİYARET ETTİ

Dün, Kıbrıs’taki Kayıp Şahıslar Komitesi’ni (KŞK) de ziyaret eden DiCarlo, KŞK’ya ziyaretine ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. DiCarlo, şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs’taki Kayıp Şahıslar Komitesinin 1963/64 ve 1974 yıllarından kayıp şahısların kalıntılarının gömü yerlerinden çıkarılması, kimliklendirilmesi ve ailelerine iade edilmesi çalışmaları hakkında bilgi edinmekten onur duydum. BM, bu önemli çalışmayı desteklemeye devam edecektir.”

Humbled to learn about the work of the @CMPCyprus in recovering, identifying and returning to their families the remains of missing persons from the 1963/64 and 1974. The @UN will continue to support this important work. pic.twitter.com/cKV2joztZS

— Rosemary A. DiCarlo (@DicarloRosemary) March 15, 2023

FOTOĞRAF SERGİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Rosemary DiCarlo, dün, BMGS’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Özel Danışman Yardımcısı Colin Stewart ile birlikte, Ledra Palace Otel dışında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadınların barış süreçlerinde önemli rolünü vurgulayan BM’nin “Kapsayıcı Diplomasi: Kadınların Kıbrıs Müzakerelerindeki Katılımı” adlı fotoğraf sergisinin açılışına da katıldı.

DiCarlo, bu seriye ilişkin Twitter hesabından “Yıllar boyunca, Kıbrıs müzakerelerine katılmış olan kadınların deyimlerinden son derece ilham aldım. Kadınların barış süreçlerine anlamlı katılımı akıllı barışı yapmaktır. Bugün açılan bu sergi, bunun bir göstergesidir” paylaşımını yaptı.

Deeply inspired by the experiences of women who have participated in #Cyprus talks over the years. The meaningful inclusion of women in peace processes is smart peacemaking. The exhibit I opened today is a testament to that. https://t.co/ieoI9H3r47

— Rosemary A. DiCarlo (@DicarloRosemary) March 15, 2023

SOHBET TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kıbrıs çözüm müzakere sürecinde, belli dönemlerde, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum müzakere heyetleri ile teknik komitelerde görev almış 10 kadına da yer verilen serginin ardından DiCarlo, bu kadınların bazılarının da katılımıyla bir sohbet toplantısı düzenledi.

Toplantı konusunda Kıbrıs’taki BM, Twitter hesabından, “DiCarlo, Kıbrıs’taki müzakerelere katkıda bulunmuş ilham veren kadınlarla barış sürecindeki rolleri, tecrübeleri ve gelecekle ilgili fikirleri hakkında gayriresmi bir sohbet yaptı.” paylaşımında bulundu.

.@UNDPPA chief @DicarloRosemary & top @UN_CYPRUS official, Colin Stewart, met inspiring women that have taken active part in #UNCyprusTalks to hear about their roles in building peace, exchanging experiences & ideas for way ➡️. #WomenInPeacemaking #InclusiveDiplomacy #IWD2023 pic.twitter.com/n8rOnVDzl6

— UN Cyprus (@UN_CYPRUS) March 15, 2023

BM'DEN PAYLAŞIM

Kıbrıs’taki BM, sosyal medya hesabından DiCarlo’nun Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum lider Hristodulidis ile ayrı ayrı yaptığı dünkü görüşmelere ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

“İki liderle görüşmeler detaylı kapsamlıydı. DiCarlo, BM’nin, iki tarafı karşılıklı kabul edilebilir ilerleme bulunmasına yönelik çabalarında desteklemeye süregelen bağlılığını vurguladı. DiCarlo, Genel Sekreter’in İyi Niyet Ofisi’nin tarafların hizmetinde olduğunu ve BMGS’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Özel Danışman Yardımcısı Colin Stewart’ın liderliğindeki İyi Niyet Misyonu, teknik komitelerin bağlarının ve çalışmalarının güçlendirmesini ve daha elverişli bir atmosferin oluşturulmasına yönelik daha kapsamlı çabaları desteklemeye devam etmeye hazırdır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam