DOLAR 32,4511 -0.12%
EURO 34,7414 -0.68%
GBP 40,5584 -0.62%
ALTIN 2.434,60-0,05
BITCOIN 2063202-1,30%

Devrim Denen Yasa Ellerinde Patladı

ABONE OL
1 Temmuz 2015 09:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Abbas ELMAS

‘Devrim niteliğinde yasa’ olarak nitelendirilen Siyasi Partiler Yasası da siyasilerin elinde patladı. Cumhuriyet Meclisinde halkı temsil ettiklerini iddia eden CTP, DP, UBP ve TDP yine kendi çıkarlarını gözeterek hazırladıkları yasada meclis dışında bulunan partilere ambargo üstüne ambargo koydukları için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan geri dönecek gibi.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan parti hukukçularıyla düzenlediği bir raporla haksız rekabet yaratılan Siyasi Partiler Yasası’nı Cumhurbaşkanlığı’na iletti ve Cumhurbaşkanlığı hukukçularının incelediği rapor sonucunda Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yasayı imzalamayacağı açıklandı.

İşte bizim ülkemizin siyaseti bu kadar aciz durumdadır. Toplum çıkarları yerine parti çıkarlarını gözeten ve meclis dışındaki partilere yaşam şansı bırakmamaya çalışan büyük partiler olarak açıkladığımız CTP, UBP, DP ve TDP yine bu yasada da yaptı yapacağını. Anayasa değişikliğinde gösterdikleri başarısızlığı Siyasi Partiler Yasası’nda da göstererek yine 3 ay tatile çıktı milleti temsil eden vekillerimiz. 3 ay sonra da ilk yapacaklar iş maaşlarına 500 TL artış yapmak olacaktır herhalde Anayasa değişikliği başarısızlıklarının üzerine yaptıkları gibi.

Milletvekili transferlerin engellenmesi, partilerin kapatılması gibi ciddi anti demokratik maddeler içeren yasada, siyasi partilere oy barajı, devlet katkısında yapılan adaletsizlikler de girince yine ‘Devrim’ ellerinde patladı yasayı hazırlayan ve oy birliğiyle hayata geçiren vekillerimizin.

Her seçimden sonra milyonlarca TL parayı ‘Devlet Katkısı’ adı altında cebe indiren siyasi partiler aslında halkın çıkarlarını değil, yeni güncellenen yasada da cebe indirecekleri paradan bir kuruş dahi eksilmemesi için uğraştılar anlaşılan. Hem vekillik yaptığın için 8 bin 500 TL alacaksın, hem de Milletvekili olduğun patiye devlet her ay 8 bin 500 TL ödeyecek. Bu nasıl bir düzendir hala anlamış değilim.

Madem ki ülkede ekonomik kriz var, madem ki ekonominin kalkınması için çalıştığınızı iddia ediyorsunuz kaldırın bu ‘Devlet Katkısı’nı. Her seçim döneminden sonra partilerin cebe indirdiği ve seçim propagandaları döneminde hunharca harcanan milyonlarca TL’yi toplumun faydasına olacak işlerde kullanın. Seçim dönemlerinde afiş, pankart yaptırmak, konserler vermek için harcadığınız bu devlet katkısını. Okullardaki öğretmen eksiklerini gidermek için kullanın veya yıkılmaya yüz tutmuş okulları tamir ettirin. Özelleştirmeye kalktığınız halkın kurumlarını iyileştirin bu paralarla.

Biri yer diğeri bakarsa işte böyle kıyamet çıkar sonunda. Siz kimin daha çok para yiyeceğini kavgasını verirken, çiftçiler zarar etmiş, asgari ücret belirlenememiş ‘Kimin umurunda’ sizin için. Vatandaş evine götürecek ekmek bulamamış, asgari ücretle çalışanlar simit ve çayla karnını doyurmuş umurunuzda mı?  Değil tabi ki!

Eğer umurunuzda olsaydı bugün ‘devrim olarak nitelendirdiğiniz Siyasi Partiler Yasasının gerçekten güzel unsurları konuşulurdu. Kapınızda eylem yapan çiftçiler haklarını alırdı, asgari ücret artırılır, dövizin yükselmesiyle ilgili önlemleri hayata geçirirdiniz.

Ama yine halkın büyük beklentilerini yerine getiremediniz sevgili vekillerimiz. Yine kendi çıkarlarınız ve partilerinizin çıkarlarını düşünerek büyük bir fiyaskoya daha imza attınız. Şimdi gönlünüz ferah, anlınız ak bir şekilde gidin ve üç ay boyunca yaz tatilinin keyfini çıkarın. Göğsünüzü gere gere dolaşın her festivalde ve etkinlikte. Helal olsun size…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam