DOLAR 32,2087 0.01%
EURO 35,0400 0.01%
GBP 40,9607 0.12%
ALTIN 2.509,670,37
BITCOIN 21776701,26%

“Devlet uyuşturucu kullanımını teşvik ediyor”

ABONE OL
20 Şubat 2018 07:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, KKTC’de uyuşturucunun her geçen gün biraz daha yaygınlaştığının ve yaş ortalamasının düştüğüne dikkat çekerek, önlem çağrısı yaptı


Tehlikeli sürüş nedeniyle durdurulan sürücülerin araçlarından uyuşturucu madde çıkması olaylarının son günlerde yaygınlaştığının altını çizen Avcı, “Kaza esnasında uyuşturucu testinin yapılamaması, kanına bakılamaması ve yasal düzenleme eksikliği KKTC’nin ayıbıdır” diye konuştu 


Uyuşturucu tesiri altında direksiyon başına geçen sürücülere göz yumarak devletin doğrudan suçlu olduğunu ifade eden Avcı, önlem alınmayarak, uyuşturucu alarak direksiyon başına geçenlerin hem teşvik edildiğini hem de korunduğunu savundu


Trafikte hızla tırmanan uyuşturucu kullanımı hakkında Polis Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı’nın ivedi şekilde önlem almasının gerekliliğine değinen Avcı, “Bu konu hakkında Ulaştırma Bakanlığı’nda Polis Genel Müdürlüğü Narkotik, Trafik şubeleri ve derneğimizin de yer aldığı bir toplantı yapmıştık, bu çalışmaların başlaması kararı alındı ancak üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen henüz bir adım atılmadı” dedi 

Özlem ÇİMENDAL

KKTC’de son yıllarda uyuşturucunun yaygınlaşmasının yanında yaş ortalamasının da düştüğünün altını çizen Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, acil önlem çağrısı yaptı.

“KKTC’de uyuşturucu 

ile mücadele yetersiz”

Uyuşturucunun yaygınlaşmasının 10 yıl öncesine dayandığını belirten Mehmet Avcı, son günlerde uyuşturucu tesiri altında araç kullananların da sayısında hızlı bir artış yaşandığını vurguladı. Mehmet Avcı, “Bu ülkede uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kalındığı ortadadır, uyuşturucu kullanım yaşının düştüğünü resmi makamlar açıklamaktadır, uyuşturucu içip de direksiyon başına geçip araç kullananların olduğu yine resmi makamlarca biliniyor” dedi. 


Cihaz alındı, yasal 

düzenleme yapılmadı

Geçmiş hükümet dönemlerinde trafikte uyuşturucu tespitinin yapılabilmesi için cihaz alındığını hatırlatan Avcı, “Ancak bu cihazın kullanılabilmesi için gerekli altyapı, yasal düzenleme bugüne kadar  hiçbir hükümet tarafından yapılmadı. Bunu yapmamakla ülkeye zarar veriyorlar” ifadelerini kullandı. 


“Uyuşturucu kullananlar korunuyor, masum 

insanlar ölüyor”

Ülkede trafikte uyuşturucu testinin yapılmaması ile uyuşturucu kullananların korunarak, masum insanların da ölümüne zemin hazırlandığına vurgu yapan Avcı, “Ancak her trafik kazasında sürücüleri suçlu gösteren yetkililer, evlerinde nasıl rahat oturuyorlar?” diye sordu. 


Kaza yapıp aracında uyuşturucu 

çıkanlarda artış var  

Tehlikeli sürüş nedeniyle durdurulan sürücülerin araçlarından uyuşturucu madde çıkması olaylarının son günlerde oldukça sık görüldüğünün altını çizen Mehmet Avcı, “Aracın tehlikeli sürüş yaptığı için durdurulması ve kontrolünün yapılması oldukça güzel bir olay, ancak kaza esnasında uyuşturucu testinin yapılamaması, kanına bakılamaması ve yasal düzenlemenin yapılmaması KKTC’nin ayıbıdır” ifadelerini kullandı. 

“Önlem almayarak, 

uyuşturucu içenleri 

hem teşvik ediyorlar 

hem de koruyorlar”

Uyuşturucu tesiri altında direksiyon başına geçen sürücülere göz yumarak devletin doğrudan suç işlediğini ifade eden Avcı, önlem alınmayarak uyuşturucu alarak direksiyon başına geçenlerin hem teşvik edildiğini hem de korunduğunu dile getirdi. 

Trafikte uyuşturucu testi Güney’de başladı

Dünyanın birçok ülkesinde yapılan uyuşturucu testinin Güney Kıbrıs’ta da yapılmaya başladığına dikkat çeken Mehmet Avcı, “Bizim dünyaya geri kalmış ülke imajı verme lüksümüz nereden geliyor. Bu geri kalmışlığın en bariz örneklerinden biridir” dedi. 

“Uyuşturucudan

 kaza yok 

demek gülünç”

Alkolden kaynaklı kazalarda istatistik veriler ortaya konulabiliyorken, uyuşturucudan kaynaklı bir verinin yer almamasına dikkat çeken Avcı, “Alkolden bu kadar trafik kazası oldu diyebiliyorken, uyuşturucudan hiç kaza olmadı dememiz bizi oldukça gülünç duruma düşürür” ifadelerini kullandı. 

“Polis ve bakanlık 

ivedi önlem almalı”

Trafikte hızla tırmanan uyuşturucu kullanımı hakkında Polis Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı’nın ivedi şekilde önlem almasının gerekliliğine değinen Avcı, “Acil bir toplantı yaparak, yasal düzenlemeyi uygulamaları ve gerekli malzemelerin temin edilerek hayata geçirilmesi gerekmektedir. 

Bu konu hakkında Ulaştırma Bakanlığı’nda Polis Genel Müdürlüğü Narkotik, Trafik şubeleri ve derneğimizin de yer aldığı bir toplantı yapmıştık, bu çalışmaların başlaması kararı alındı, ancak üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen henüz bir adım atılmadı” ifadelerini kullandı. 


KKTC trafiğinde 

can güvenliği sıfır

Araç sürücülerinin can güvenliklerinin sıfır olduğunun altını çizen Avcı, “Ben bir sürücü olarak bu ülkede arkamdan gelen sürücünün uyuşturucu tesiri altında olup olmadığını bilmeden yola çıkıyorsam güvende değilim demektir. 

Üstelik devletin herhangi bir yetkilisi de bu konu hakkında önlem alıp adım da atmıyorsa onlar da sorumlu ve suçludur bu konu ile ilgili” diye konuştu. 

“Araç havada 

uçuyor alkol 

sıfır çıkıyor” 

KKTC’de alkolün sıfır olduğu ancak araçların havada uçtuğu birçok kazanın gerçekleştiğinin de altını çizen Avcı, “Alkol alımı azalırken, uyuşturucu kullanımı artmaya başlamıştır. Tabii ki böyle bir şeyi söylemek yanlıştır ancak artık KKTC’de alkollü direksiyon başına geçmek uyuşturucu tesiri altında direksiyon başına geçmekten daha masum algılanır oldu. Dolayısı ile alkol artık masum kalmaya başladı” dedi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam