DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
GBP 40,9739 0.21%
ALTIN 2.324,380,23
BITCOIN 2259627-0,69%
“Devlet apartman sakinlerine yer göstermeli”

“Devlet apartman sakinlerine yer göstermeli”

ABONE OL
5 Mart 2023 21:45
“Devlet apartman sakinlerine yer göstermeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Gazimağusa'da bulunan Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları hakkında depreme dayanıksız olması nedeniyle tahliye kararı verilmişti.  

Gazimağusa Belediyesi de apartman sakinlerine ihtar göndererek evlerin boşaltılmasını istemişti.

Bağımsızlık Yolu Parti Meclis üyesi Mimar Mustafa Batak, inşaat aşamasında yerinde denetimlerde eksiklik bulunduğunu savundu.

Bağımsızlık Yolu’ndan verilen bilgiye göre Parti Meclis üyesi Mimar Mustafa Batak, katıldığı bir televizyon programında “inşaat başladıktan sonra, temel, kolon donatıları veya otopark gibi konularda yerinde denetim eksikliği” olduğunu savundu. Batak, projelerin birden fazla denetimden geçmesi gerektiğini de belirtti.

Deprem sonrası ülkeye yaşanan göçle ilgili; gelen insan sayısına göre planlama yapılması gerektiğini belirten Batak, barınma, hastane ve eğitim planlaması için bilgiye ihtiyaç olduğunu ancak bu bilgiyi hükümet edenlerin dahi bilmediğini, bir an önce sayının belirlenmesi ve ne kadarının daha ülkede barındırabileceğini görülmesi gerektiğini vurguladı.

Laguna Apartmanları'nın  tahliye kararıyla ilgili olarak ise Batak, devletin orada yaşayan insanlara tahliye sonrası yaşamak için yer göstermesi gerektiğini de belirtti.

SERVET VERGİSİ

Maddi kaynak yaratılması konusunda ise Batak, ultra zenginlerden alınacak servet vergisiyle, ülkeye çok fazla kaynak yaratılabileceğini vurguladı. Batak, Türkiye’den gelen depremzedelere ve evi güvenli olmayanlara barınak,  eğitim kurumları ve hastanelerde gerekli düzenlemenin yapılması için yegane çözümün servet vergisi olduğunu savundu.

DENİZ YILDIZI APARTMANLARINDA SÜREÇ NASIL GELİŞTİ? 

Kıbrıs Vakıflar İdaresi 16 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada, 8 Eylül 2022 tarihinde Gazimağusa Belediyesi ve Gazimağusa Kaymakamlığına binanın mühürlenmesi için gerekli yazıların gönderildiği belirtilen açıklamada, Deniz Yıldızı apartmanlarında geçerli sözleşmesi bulunan kiracı olmadığı, takriben bir buçuk yıldan beridir de hiçbir kiracıdan kira alınmadığına değinilmişti. 

Açıklamada, binada yaşamın devam etmesi ve/veya tahliye edilmemesi halinde, yaşanacak herhangi maddi/manevi zarardan Kıbrıs Vakıflar İdaresinin sorumlu olmayacağı vurgulandı.

24 Şubat tarihinde ise Gazimağusa Belediyesi (GMB), Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne ait Laguna Deniz Yıldızı Apartmanları sakinlerine binanın kullanılmasına acilen son verilmesi yönünde ihbar gönderdi. Belediye, ihbarnameye uymayanlar hakkında ise yasal işlem başlatacağını duyurmuştu. 

Kıbrıs Vakıflar İdaresi 27 Şubat tarihinde ise bir açıklama daha yaptı.  Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, hep birlikte yeniden acılar yaşamamak için bilimsel bulguları dikkate alarak Deniz Yıldızı (Laguna) apartmanlarının acilen boşaltılması gerektiğini söyledi.

Benter, “Alanın Gazimağusa Belediyesi iş birliğiyle tüm halkın kullanabileceği bir yere dönüştürülmesi bence çok güzel olur. Yürüyüş yollarının, çocuk oyun parklarının yer alacağı yepyeni bir alanın topluma hizmet eder hale getirecek bir projenin hayata geçirilmesi için girişimler yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam