

Tokyo merkezli Japon şirket, nisan-haziran bilançolarını açıkladı. Bilançolara göre şirket, yılın ikinci çeyreğinde net kârını geçen yılın aynı dönemine kıyasla 46 kat artarak 842,17 milyar yene çıkardı.
Söz konusu artışta, veri merkezleri için güçlü hafıza çipi satışları ile yapay zeka sektörü dolayısıyla artan çip talebinin etkisi oldu.

Satış gelirlerini de 5 kattan fazla artırarak 1,77 trilyon yene (11,2 milyar dolar) çıkaran şirket, işletme kârını ise 28 kat artışla 1,27 trilyon yene (8 milyar dolar) yükseltti.
Bilgisayarlar, akıllı telefonlar dahil dijital cihazlara yönelik hafıza çipi üreten Kioxia, Nisan 2026-Mart 2027’yi kapsayan tüm 2026 mali yılı beklentilerini ise duyurmadı.
Kioxia Baş Finans Direktörü Yoshihiko Kawamura, gazetecilere yaptığı açıklamada “(Çip) Pazarın büyümesinin erken aşamada olduğuna ve talebin artacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
yenibakış gazetesi-kktc son dakika