DOLAR 32,3782 0.16%
EURO 34,9963 -0.29%
GBP 41,0010 0.23%
ALTIN 2.324,080,21
BITCOIN 2260128-0,77%
Depremin sembol binası yıkılıyor

Depremin sembol binası yıkılıyor

Depremin sembol binası yıkılıyor - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, depremde tek parça halinde, camları dahi kırılmadan yan yatan binanın yıkımı için çalışma başlatıldı. 

ABONE OL
11 Mart 2023 15:50
Depremin sembol binası yıkılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Depremin sembol binası yıkılıyor

6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle çok sayıda evin yıkıldığı ya da ağır hasar gördüğü Gölbaşı’nda enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Kaya Apartmanı ise yapıda hasar gözükmemesine rağmen temelden koparak arkasındaki binaların üstüne devrilmesiyle dikkati çekiyor.Tek parça halinde yan yatan ve camları dahi kırılmayan yapının Tokat Valiliği İl Özel İdaresi ekiplerince yıkımına başlandı.

Gölbaşı’ndaki çalışmaları koordine eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, binanın tehlike arz ettiğini, bu nedenle enkaz kaldırma sürecinin hızlandırıldığını belirtti.

Vali Hatipoğlu, şöyle konuştu:

“Şu an bu binanın yıkımına başladık. Acil yıkımı gerekli binaların yıkımına ve yine molozların ilçe dışındaki alanlara aktarılmasına devam ediyoruz. Gölbaşı ilçemizde bu bina sembol olmuş binalardan biriydi, depremin etkilerini göstermesi bakımından. Burada zemin sıvılaşmasından dolayı çok ciddi bir durum ortaya çıkıyor. Depremin sonuçlarını gösteren binalar da pek çok şekilde gündeme geldi. Onlardan biriydi bu.” (AA)

MTA ekiplerinden çarpıcı rapor... Depremin şiddetini bir kez daha gözler önüne serdiİlginizi ÇekebilirMTA ekiplerinden çarpıcı rapor… Depremin şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam