DOLAR 32,5166 -0.1%
EURO 34,8192 -0.15%
GBP 40,5197 0%
ALTIN 2.430,150,02
BITCOIN 2148953-0,30%
Depremin ardından şoke eden görüntü!

Depremin ardından şoke eden görüntü!

Depremin ardından şoke eden görüntü! - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde zemindeki çökme nedeniyle su altında kalan bazı tesisler kullanılamaz hale geldi.

ABONE OL
17 Mart 2023 14:05
Depremin ardından şoke eden görüntü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Depremin ardından şoke eden görüntü!

Depremlerde fay hattına yakın konumdaki Gölbaşı ilçesinde çok sayıda bina yıkıldı ya da ağır hasar gördü.

Zemindeki sıvılaşma nedeniyle ilçede bazı yollar, binalar ve arazilerde kayma yaşandı.

İlçede göl kıyısında bulunan ve aralarında su sporları merkezinin de bulunduğu bazı kamu tesisleri de zemindeki yaklaşık 1,5 metrelik çökmenin etkisiyle su altında kaldı.

Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keleş yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Adıyaman’ın merkez ve ilçelerinde büyük hasar meydana geldiğini hatırlattı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki birçok tesisin depremde ayakta kaldığını aktaran Keleş, Gölbaşı ilçesinde ise futbol sahası, spor salonu, portatif yüzme havuzu ve açılışa hazırlanan su sporları merkezinin zemin çökmesi nedeniyle hasar gördüğünü söyledi.

Keleş “Gölbaşı ilçesinde özellikle göl kıyısında olan bu su sporları tesisimiz ve diğer tesislerimiz, zeminde sıvılaşma olması nedeniyle depremden en çok zarar gören tesislerimiz oldu. Bu tesislerimizde zemindeki yer değişikliğinden kaynaklanan çökmeler meydana geldi.” dedi.

Su sporları tesisinde hasarın ileri düzeyde olduğunu vurgulayan Keleş, şunları kaydetti:

-Su sporları tesisimiz Türkiye’deki ender tesislerden bir tanesiydi kürek sporu için. 11 Mart’ta Türkiye şampiyonası yapacaktık.

*Felaket nedeniyle tesislerimizde meydana gelen hasardan dolayı iptal ettik. İnşallah çok kısa sürede tesislerimizi toparlayıp Gençlik Spor Bakanlığımız ile diğer kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle en kısa zamanda yine eski günlerdeki gibi sosyal, sportif, kültürel faaliyetleri en üst seviyede ortaya koymayla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. (AA)

9 bin 881 depremzede hastanelerde tedavi görüyorİlginizi Çekebilir9 bin 881 depremzede hastanelerde tedavi görüyor

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam