DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067658-2,83%
Depremde kendisi için canını veren oğlunun mezarında her gün gözyaşı döküyor

Depremde kendisi için canını veren oğlunun mezarında her gün gözyaşı döküyor

Depremde kendisi için canını veren oğlunun mezarında her gün gözyaşı döküyor - Depremde 21 yaşındaki Hazar vücudunu annesine siper etti. Anne Züleyha kurtuldu, Hazar enkazda can verdi. Her gün oğlunun mezarına giden acılı kadın yaşadığına sevinemiyor: Allah'a hep 'Annemden önce benim canımı al' diye dua ederdi.

ABONE OL
27 Mart 2023 10:10
Depremde kendisi için canını veren oğlunun mezarında her gün gözyaşı döküyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli  6 Şubat saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depreme kiralık oturdukları Battalgazi ilçesinin Halfettin Mahallesi’ndeki 5 katlı Akpınar Afettin Petek Apartmanı’nın dördüncü katında yakalanan Züleyha Günaydın ile oğlu Hazar Keleş birbirlerine son kez sarıldı. Hazar Keleş, depremde vücudunu siper ettiği annesi Züleyha Günaydın’ın hayatını kurtardı kendisi ise yaşamını yitirdi.

Her gün ziyaret ettiği oğlunun mezarı başında gözyaşı döken Züleyha Günaydın, gözyaşları içinde şunları anlattı:

– 15 yıl önce eşimden ayrılınca oğluma hem analık hem de babalık yaptım. Yardımlarla geçiniyorduk. Yavrumun tek hayali askere gidip ve orada şehit olmaktı. Ama 18 yaşında göz nakli olunca askere almadılar. Diğer gözü de tam olarak görmüyordu. Bana sürekli “Sana yük oluyorum” diyordu ve yüreğim parçalanıyordu.

– Benden istediği hiçbir şeyi ona alamadım. Depremden üç dört gün önce de mont istemişti. Birkaç yere gittim ama olmadı. Onun için para bile dilendim. Allah’a hep “Annemden önce benim canımı al” diye dua ederdi.

– Deprem anında birbirimize sarıldık. Tavan üzerimize çöktüğü sırada o kendini bana siper etti. Yavrum kollarımda can verdi, beni de yaklaşık 11 saat sonra enkazdan çıkardılar. Hayatta bir evladım vardı şimdi o da yok. Koca dünyada yapayalnız kaldım. Kurtulduğuma hiç sevinmedim.

“HAKKINI HELAL ETSİN”

Oturdukları binada 20 dairenin olduğunu ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:

“Sık sık oğlumun mezarına gelip saatlerce ağlıyorum. Parasızlıktan onun birçok isteğini yerine getiremedim. Hakkını helal etsin. O benim yaşarken olduğu gibi ölürken de kahramanım oldu. Yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle kendisini doya doya sevemedim. Umarım o çok istediği şehitlik mertebesine ermiştir.” (DHA)

Yeğeni için kolunu feda etti: Kevser bebek kurtuldu, kendisi kurtarılamadıİlginizi ÇekebilirYeğeni için kolunu feda etti: Kevser bebek kurtuldu, kendisi kurtarılamadıDepremde tesadüf hayat kurtardı: Yakacak odun ararken...İlginizi ÇekebilirDepremde tesadüf hayat kurtardı: Yakacak odun ararken…

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster anne deprem Kadın Kahramanmaraş para şehit

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam