DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20739921,23%
Deprem yardımları sır gibi saklanıyor… Ne kadar toplandı, nereye harcandı bilinmiyor

Deprem yardımları sır gibi saklanıyor… Ne kadar toplandı, nereye harcandı bilinmiyor

Deprem yardımları sır gibi saklanıyor… Ne kadar toplandı, nereye harcandı bilinmiyor - Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği (VAVEK), 'içerisinde vatandaşın vergileri de var' deyip deprem yardımlarının nerelere harcandığını Cumhurbaşkanlığına sordu. Yanıt geldi, ancak içinden hesap, kitap çıkmadı.

ABONE OL
6 Nisan 2023 12:05
Deprem yardımları sır gibi saklanıyor… Ne kadar toplandı, nereye harcandı bilinmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Deprem yardımları sır gibi saklanıyor… Ne kadar toplandı, nereye harcandı bilinmiyor

Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği (VAVEK) Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden deprem yardımlarının akıbetini sordu.

İçerisinde vatandaşın vergilerinin de olması nedeniyle bağışlar konusunda halka hesap verilmesi gerektiğini düşünen VAVEK yönetimi, vadedilen yardımların ne kadarının ödendiği, toplanan paraların hangi kurumlara aktarıldığı, yardım paralarını alan kurumların bu paraları kimlere, nerelere ve ne amaçla harcadığı sorularının kamuoyu adına açıklanmasını istedi.

Ancak Cumhurbaşkanlığı, taahhüt edilip yatırılmayan paraları açıklamadı.

Milyarlarca liralık yardım paralarının kimlere ya da hangi projelere aktarıldığına ilişkin bilgiler de adeta sır gibi saklandı.

VAVEK Başkanı Dr. Turgay Bozoğlu imzasıyla CİMER’e gönderilen mektupta, Tek Yürek Türkiye Kampanyasında bağışta bulunacağını ilan edenlerin listesi de verildi.

Mektupta, “AFAD’ın resmi sitesinde 2021 ve 2022 yıllarına ait finansal tablolar neden yayımlanmamaktadır” sorusu da yöneltildi.

ÖDEMEYENLER AÇIKLANMADI

CİMER, kamuoyunun da büyük merakla beklediği bu soruları AFAD’a yöneltti.

AFAD Bağışçı İlişkileri Daire Başkanlığından, herkesin merak ettiği değil, herkesin zaten bildiği yanıtlar geldi.

AFAD, taahhüt edilip ödenmeyen bağışları ve bağışçıları açıklamak yerine, bağışçıların beyan ettiği tutarların AFAD ve Kızılay’a yatırılmak üzere taahhüt edilmiş tutarlar olduğu, bu hesaba yatırılmış tutarların depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla kullanılacağını belirtmekle yetindi.

SORMAK EN DOĞAL HAKKIMIZ

VAVEK Başkanı Dr. Turgay Bozoğlu, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, kamu adına toplanıp kamu adına harcanan her türlü kaynağın şeffaf bir şekilde halka açıklanması gerektiğini söyledi.

Halkın da hesap sorma hakkı olduğunu belirten Bozoğlu, “Biz, vatandaşın vergisini korumak amacıyla kurulmuş bir derneğiz. Bağış diye açıklanan paraların yaklaşık 90 milyar lirası kamu kurumlarının yaptığı bağışlardan oluşuyor. O kurumların bağışları, vatandaşın ödediği vergilerden oluşuyor. O halde o paraların nerelere harcandığı vatandaşa tek tek açıklanmalı. Biz hakkımızı kullanıp sorularımızı yönelttik. Bununla da kalmayıp, tüm harcamaları elimizden geldiğince takip edeceğiz” dedi.

Merkez Bankası, deprem yardımını onayladıİlginizi ÇekebilirMerkez Bankası, deprem yardımını onayladı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam