DOLAR 32,2692 -0.05%
EURO 35,0975 -0.06%
GBP 40,8778 -0.18%
ALTIN 2.468,370,10
BITCOIN 2114845-0,16%
Davacıları, avukatları ve vekilleri taş ocağına almadılar

Davacıları, avukatları ve vekilleri taş ocağına almadılar

Davacıları, avukatları ve vekilleri taş ocağına almadılar - Rize'nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat'ın taş ocağında yapılacak olan ikinci bilirkişi incelemesine davacı köylüler ve avukatları ile CHP'li vekiller alınmadı. Taş ocağı alanına girişte bekletilen davacı taraf, yaklaşık yarım saat sonra mahkeme hakimini ikna ederek içeri girmeyi başardı.

ABONE OL
4 Temmuz 2023 14:00
Davacıları, avukatları ve vekilleri taş ocağına almadılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılan taş ocağında gerçekleştirilecek bilirkişi incelemesi öncesinde tartışma çıktı. Taş ocağı girişinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, davacılar ve avukatları ile CHP MYK üyesi, Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervetoğlu’nun da aralarında bulunduğu grubun içeriye girmesine izin vermedi.

“BIRAKIN BU REZALETİ BÜTÜN DÜNYA GÖRSÜN”

Davacı avukatlarından Yakup Okumuşoğlu, taş ocağı alanının resmî olarak şu an mahkeme alanı olduğunu belirterek, “İstiyorlar ki buradaki rezaleti kimse görmesin. Bütün mesele bu. Bırakın bu rezaleti bütün dünya görsün. Burada bir rezalet var. O rezaleti 3 tane bilirkişi bir tane hakim görmekle olmuyor, bütün herkes görecek.

Mahkeme davacı avukatını bile beklemiyor. Nereye gittikleri belli değil” diyerek tepki gösterdi. Yaklaşık yarım saat kapıda bekletilen davacılar ve vekiller mahkeme hakimi ile görüşüp ikna ederek taş ocağı alanına girmeyi başardı. Vadideki taş ocağında bilirkişi heyeti incelemesinin devam ettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Rize’nin İkizdere ilçesindeki koruma altında bulunan dünyadaki 200 vadiden biri olan İşkencedere Vadisi’ne Cengiz İnşaat tarafından Nisan 2021 yılında taş ocağı yapımına başlandı. İyidere Lojistik Limanı yapımında kullanılacak olan taşların çıkarılacağı ocak için bölge halkı karşı çıktı. İyidere Lojistik Limanı’nın yapımında kullanılacak malzemenin elde edilmesi için Cengiz İnşaat tarafından İkizdere’nin İşkencedere Vadisi’nde 21 Nisan 2021’de yapımına başlanan taş ocağına karşı bölge halkı 17 Mart 2021 tarihinde Rize İdare Mahkemesi’ne ÇED iptal davası açtı.

Mahkeme, dünyada koruma altına alınan 200 vadiden biri olan İşkencedere Vadisi’ne taş ocağı yapılmasında hiçbir sakınca görmeyerek, açılan ÇED iptal davasını reddetti. Vadide inceleme yapan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporu yerel mahkemenin dikkate almadığını belirten yöre halkı, bu karara tepki gösterip Danıştay’a itiraz etti.

Danıştay 6. Dairesi, dosya üzerinden yaptığı incelemede “Kök ve ek bilirkişi raporlarında çelişkili tespit ve değerlendirmelerin yer aldığını, hükme esas olan bilirkişi raporunu hazırlayan 2 kişinin aynı zamanda kamu görevlisi olduğunu, bilirkişilerin tarafsız olması gerektiğini belirterek yerel mahkemenin kararını bozdu. Bunun üzerine bugün ikinci kez bölgede bilirkişi incelemesi yapılmaya başlandı. Öte yandan dava sürerken şirket çalışmalarına devam etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam