DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
GBP 40,8888 -0.16%
ALTIN 2.463,86-0,08
BITCOIN 2111604-0,67%

“Dağıtmak için arsa dağıttılar”

ABONE OL
29 Kasım 2018 07:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Turnalar Köyü Muhtarı Osman Kırçiçek, mezarlığın yanında kırsal kesim arsası verildiğini ifade ederek, bunu hiçbir gencin kabul etmediğini söyledi. Seçim üstü arsaların gelişi güzel dağıtıldığını belirten Muhtar Kırçiçek, yetkililerin yeri yeniden incelemesini beklediklerini kaydetti. Ardahan ile Turnalar arasındaki toprak yolun bağlanması gerektiğini ifade eden Kırçiçek, eski muhtarların da bu konuda Ulaştırma Bakanlığı’na dilekçe verdiğini söyledi.

“Ardahan-Turnalar arasındaki yolun bağlanmasını istiyoruz”

“Türkiye’den gelen su köye verilmedi. Yağmur yağdığı zaman Yarköy ve Turnalar arasındaki yol, su altında kalıyor. O yolun kenarına kanal ya da kaldırım yapılması lazım. Ardahan ile Turnalar arasında bir toprak yol var. Defalarca, geçmiş muhtar arkadaşlarımda dâhil, Ulaştırma Bakanlığı’na dilekçe verdi. O yolun bağlanmasını istiyoruz.”

“Mezarlığın yanında kırsal kesim arsası verdiler”

“Bölgemizde kırsal kesim arsaları dağıtıldı. Seçim üstü diye acele acele verdiler. Altyapısı yapılmadı. Bazı insanlara mezarlığın yanında verdiler. 6 tane arsa var orda. Bunu hiçbir gencimiz kabul etmiyor. Ailesinin evinin önünde alanlar için sorun yok. Mezarlığın tam yanında uygun olmayan arsaları, İçişleri Bakanlığı’na ve Kaymakamlığa bildirdik. Gelip yerlerin inceleneceğini söylediler, bekliyoruz.”

“Kiliseyi derneğe vermek için çalışıyoruz”

“Bölgedeki kiliseyi önceden cami olarak kullanırdık. Şimdi camimiz var. Köyde 21 kadın üyesi olan eko dernek var. Kiliseyi derneğe ve bayanlara vermeye uğraşıyoruz. Sosyal faaliyette kullanılsın diye köye kazandırmak istiyoruz. Bu konuda bazı yetkililer duyarlı davrandı. Müracaat yaptık bildirdik cevap bekliyoruz.”

“Henüz mandıra yeri yok”

“Köy içinde mandıra var. Mandıra yeri için de bir dilekçemiz var, müracaat yapıldı. Gelip görecekler. Kilisenin karşısında bir tepe var. Orası yer olarak gösterildi fakat ben oranın mandıra yeri olarak kullanılmasına karşıyım. Oranın gençlere arsa olarak verilmesini önerdim çünkü manzaralı ve güzel bir yerdir. Kantara yolunda bir yer var, oraya mandıra yeri yapılmasını öneriyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam